Kezdődik az Európa Liga csoportköre is

Kezdődik az Európa Liga csoportköre is
A Szalai Ádámot foglalkoztató 1899 Hoffenheim és a Dárdai Pál irányította Hertha Berlin SC is kemény mérkőzésre számíthat a labdarúgó Európa Liga csoportkörének csütörtöki, első fordulójában. A FCSB csoportrangadót játszik az első fordulóban a cseh Viktoria Plzen ellen.

A Hoffenheim a Bragát látja vendégül, méghozzá minden bizonnyal önbizalommal telve, miután szombaton 2–0-ra legyőzte a Bundesliga-címvédő Bayern Münchent. A portugál együttes már kevésbé lehet magabiztos, mivel utolsó két bajnokiját elveszítette, s ugyan a Porto elleni vereség papírforma volt, a Setuballal játszott 0–2 egyértelmű csalódás a csapatnak. A német együttes magyar csatára, Szalai a válogatott szeptember eleji, Lettország elleni mérkőzésén megsérült, s azóta nem bevethető.

Dárdai Pál csapata egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel rajtolt a német bajnokságban, az EL-ben pedig most a spanyol Athletic Bilbaót fogadja, amely kiválóan kezdte az új szezont, három meccs után hét ponttal a negyedik helyen áll a La Ligában.

A mérkőzés háromesélyesnek tűnik, viszont tekintve, hogy a J-csoportban még az ukrán Zorja Luhanszk és a svéd Östersunds szerepel, a továbbjutás szempontjából egyik csapat sem kerül nehéz helyzetbe még egy vereség után sem.

A második számú európai kupasorozatban öt magyar érdekeltségű együttes tagja a csoportküzdelmeknek, mivel a két német klub mellett a Kleinheisler Lászlót soraiban tudó azeri Asztana, a Korhut Mihályt foglalkoztató izraeli Hapoel Beer-Seva és Kádár Tamás együttese, az ukrán Dinamó Kijev érdekelt. Utóbbi három együttes közül az Asztanára vár a legnagyobb kihívás csütörtökön este, hiszen a spanyol bajnoki ötödik Villarreal vendégeként lép pályára. Az izraeli együttes és a kijevi gárda ugyanakkor győzelmi esélyekkel kezdhet: előbbi a svájci Luganót, utóbbi pedig az albán Skënderbeut fogadja.

Az egyetlen talpon maradt román együttes, a FCSB (korábban Steaua) a G-csoport rangadóján a fővárosi Nemzeti Arénában egyik legerősebb ellenfelével néz farkasszemet, igaz a Viktoria Plzen már ismerős, korábban már búcsúztatta is a cseheket. A csoport tagja még a Hapoel Beer-Seva és a Lugano.

A B-csoportban a Young Boys (svájci)–Partizán Belgrád (szerb) összecsapáson a nagykárolyi Kovács István fújja a sípot.

A televízió által is közvetített mérkőzések az Európa Liga csoportkörének, 1. fordulójából:

20 órakor:

C-csoport: • Basaksehir Isztambul (török)–Razgrad Ludogorec (bolgár) – Telekom Sport4/DolceSport4. D-csoport: • Bécsi Austria Wien (osztrák)–AC Milan (olasz) – Telekom Sport2/DolceSport2. E-csoport: • Atalanta Bergamo (olasz)–Everton (angol) – Telekom Sport3/DolceSport3.22.05 órakor:G-csoport: • FCSB–Viktoria Plzen (cseh) – Pro tv és Telekom Sport1/DolceSport1. H-csoport: • Arsenal (angol)–1. FC Köln (német) – RTL II. és Telekom Sport2/DolceSport2. J-csoport: • Hertha Berlin SC (német)–Athletic Bilbao (spanyol) – Telekom Sport4/DolceSport4. K-csoport: • Vitesse Arnhem (holland)–SS Lazio (olasz) – Telekom Sport3/DolceSport3.