Kettős állampolgárságot kaphatnak a Spanyolországban élő romániaiak

Idéntől kettős állampolgárságot kaphatnak a Spanyolországban élő román állampolgárok - jelentette ki Nicolae Ciucă szenátusi elnök a spanyol hivatali kollégájával, Pedro Rollan Ojedával folytatott megbeszélést követően.

Nicolae Ciucă hétfőn és kedden hivatalos látogatáson tartózkodik Spanyolországban. A Facebookon közzétett bejegyzése szerint  a spanyol szenátus elnöke, Pedro Rollan Ojeda fogadta, akivel a parlamenti diplomácia fontosságáról tárgyaltak. 

„Közösen megtalálhatjuk a legjobb megoldásokat a két társadalom problémáira, javítva a politikai, kereskedelmi és kulturális kapcsolatokat” - fogalmazott.

A román felsőház elnöke hozzátette, a Spanyolországban élő román közösség „nyugati mentalitású”, nagy munkatapasztalattal rendelkezik és jól képzett munkaerőt képvisel. 

„A miniszterelnöki minőségemben tett lépéseknek köszönhetően a Spanyolországban élő románok ettől az évtől kettős állampolgárságot kaphatnak. Az ibériai országnak Európában csak a szomszédos Portugáliával és Franciaországgal van ilyen megállapodása” - nyomatékosította.

(Fotó: Senatul României/Facebook)