Két halálos áldozattal járó autóbaleset Kissebesen

Szörnyű közúti baleset történt ma reggel a Kolozs megyei Kissebes község területén.

A rendőrség beszámolója szerint két férfi a helyszínen életét vesztette, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az áldozatok kimenekítésére műszaki mentésre volt szükség.

A kékruhások elmondták: a halálos baleset a túlzott sebesség miatt következett be.

A helyszínen végzett vizsgálat alapján a rendőrség megállapította, hogy egy 51 éves Hargita megyei férfi által Bánffyhunyad irányából Nagyvárad felé vezetett furgon a sebesség miatt átsodródott az ellenkező menetirányba, és beleütközött egy török állampolgár által vezetett teherautóba. 

Az ütközést követően a két jármű lesodródott az útról.

A második székelyföldi halálos áldozat 36 éves volt. 

A teherautó vezetőjét alkoholszondával vizsgálták, és az eredmény negatív lett; kórházba szállították.

A rendőrség szerint a helyszínen utólag szerzett információkból kiderült, hogy a balesetet okozó kisteherautót vezető férfi szabálytalan előzést hajtott végre, és így ütközött a járműszerelvénnyel.

(Fotó: ISU Cluj)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Lábát törte egy magyarországi nő pénteken a Székelykőn, a mentés nehézkesen zajlott az eső után rendkívül csúszóssá váló kövek miatt – közölte szombaton az Agerpres hírügynökség. 

A Fehér megyei Salvamont-Salvaspeo szolgálat képviselői szerint egy 50 év körüli nő esett el, és szenvedett lábtörést a Torockó fölött magasló Székelykő túraösvényén. 

“Nehéz volt a mentés az eső nyomán rendkívül csúszóssá váló ösvényen” –mondták a hegyimentők. 

A turistát a nagyenyedi SMURD csapata szállította kórházba.

Közhír