Késsel támadtak a wimbledoni bajnokra

Késsel támadtak a wimbledoni bajnokra
Késsel megsebesítette egy betörő a kétszeres wimbledoni teniszbajnok Petra Kvitovát (a képen) annak prostejovi otthonában kedden.

„Petrát ma délelőtt a saját lakásában érte támadás” – közölte Karel Tejkal, a világranglistán 11. helyen álló játékos szóvivője, hozzátéve, hogy a bűncselekmény nem konkrétan a teniszező ellen irányult, nem személy szerint őt akarta kirabolni a behatoló. A Dnes című napilap értesülése szerint a huszonhat éves Kvitova a bal karján sebesült meg. A sportolóra úgy tűnik fokozottan igaz a mondás, miszerint a szegény embert az ág is húzza, ugyanis aznap reggel derült ki, hogy fáradásos lábtörése miatt nem állhat a cseh válogatott rendelkezésére a vegyescsapatokat felvonultató január eleji, ausztráliai Hopman-kupán. Kvitova a délután folyamán négyórás műtéten esett át. Az operáció mind az öt ujját érintette, és az orvosok szerint legalább három hónapig nem terhelheti a kezét. Orvosa hozzátette: a 26 éves teniszező pályafutása nincs veszélyben.

A Prágától 260 kilométerre található Prostejov rendőrségének szóvivője azt mondta, hogy a 35 év körüli tettes elmenekült a helyszínről, és nagy erőkkel keresik.

A klasszis játékos novemberben megnyerte a női teniszezők idényzáró versenyét, a Bajnokok Tornáját a kínai Csuhajban, majd a cseh csapattal megvédte címét a Fed-kupában.