Kedvezett a hőség a légkondicionálók piacának

Több mint kétszeresére nőtt a légkondicionáló berendezésekre leadott megrendelések száma az idei első félévben 2023 hasonló időszakához mérten, ventilátorból pedig háromszor annyi adtak el idén, mint a tavalyi év első felében – derül ki az egyik online kereskedő által pénteken közzétett elemzésből.

Az eMAG adatai szerint a klímaberendezésekre leadott rendelések több mint egyharmada Bukarestből és Ilfov megyéből érkezett, amelyeket Temes, Konstanca, Iaşi és Dolj megye követi a sorban. A Giurgiu megyei megrendelések a tavalyi háromszorosára nőttek, míg Olt, Brassó és Teleorman megyéből kétszer annyi rendelés futott be idén, mint a tavalyi első félévben. Ventilátorból a Brassó és a Fehér megyei ügyfelek ötször többet rendeltek, mint egy évvel korábban. A legtöbb megrendelés júniusban futott be, kétszer több, mint 2023 azonos hónapjában – írja az Agerpres.

A romániai vásárlók átlagosan közel 2400 lejt fizettek egy légkondicionálóért, a legtöbben 12 000 BTU-s, WiFi-modullal felszerelt, A+++ energiaosztályú fali készüléket választottak – derül ki az elemzésből. 

Borítókép: illusztráció

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az Európai Unió (EU) országaiban élő csaknem 20 millió gyermek volt kitéve tavaly a szegénység és társadalmi kirekesztés kockázatának; az uniós tagországok közül Romániában volt a legmagasabb az arányuk – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett adataiból.
Gazdaság