Jótékonysági focimérkőzés Désen

Jótékonysági focimérkőzés Désen
Egyre gyakrabban rendeznek Désen különböző jótékonysági rendezvényeket. Legújabban a sport terén is történnek ilyen esetek.

ERKEDI CSABA

November elején a Dés környéki vidéki csapatok részvételével zajló V. liga egyik találkozóján, pontosabban a Mikeházi Diadal/Biruinţa és a Szásznyiresi Haladás/Progresul mérkőzésen a hazaiak kapusa, a 24 éves Alexandru Lazăr (a képen megjelölve) az ellenfél egyik játékosa, az egykor a Kolozsvári CFR 1907 együttesében is megfordult Zelencz Tibor szabadrúgását hárítva, véletlenül a kapufába ütötte fejét, néhány percig elveszítve eszméletét. Rövid időn belül a dési kórházba szállították  súlyos állapotban. Kezelése nagyon költséges, ezért játékostársai és a Dési Egyesülés volt labdarúgói úgy döntöttek megsegítése céljából a sétatéri sportcsarnokban barátságos öregfiú találkozóra meghívják a Kolozsvári U FC hasonló korú játékosait. A jótékonysági összecsapás a vendégek 9–8 arányú győzelmével végződött, de nem ez a fontos, hanem a bevételből begyűlt pénzösszeg, amelyet Alexandru Lazăr családjának adtak át.

Az egyetemistáknál pályára lépett többek között Adi Falub (ő éppen dési születésű), Gheorghe Barbu (a III. ligában szereplő Dési Egyesülés jelenlegi  edzője) és Cristian Dulca, az Egyesüléstől pedig a Galaci Oţelulnál is védő Costel  Bădan kapus, Dacian Târnovean (a 90-es években az U FC-nél is játszott), Zelencz Tibor (jelenleg Mikeháza község polgármestere), Horaţiu Sătmar és Ovidiu (Piţi) Farcaş válaszoltak a szervezők felhívására.