Jogosítvány a jövőhöz: még három hétig lehet pályázni

Jogosítvány a jövőhöz: még három hétig lehet pályázni
Kifizeti a sofőriskola költségeit A Közösségért Alapítvány olyan hátrányos helyzetű fiataloknak, akiknek a munkavállalásnál előny vagy feltétel a hajtási jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében.

Pályázhatnak nehéz anyagi körülmények között élő 18-25 éves fiatalok, akik: szakmai pályafutásuk kezdetén vannak, és/vagy munkát vállalnának, és a munkavállalásnál feltétel lenne/előnyt jelentene a gépjárművezetői jogosítvány; munkaviszonyuk van, és munkaköri teendőik ellátásában feltétel lenne vagy előnyt jelentene a gépjárművezetői jogosítvány; rendelkeznek B kategóriás gépjárművezetői jogosítvánnyal, de munkavállalásukhoz, illetve munkaköri teendőik ellátásához feltétel lenne/előnyt jelentene nagyobb gépjárművek vezetésére, kezelésére feljogosító engedély; valamilyen más célból szeretnének gépjárművezetői jogosítványt szerezni, de az ezzel járó költségek meghaladják anyagi lehetőségeiket.

A program eddigi három kiírásában 51 fiatalnak sikerült megszereznie a jogosítványt, további 38 pedig tanul vagy vizsga előtt áll.

Pályázási határidő 2019. január 25. Részletekért és pályázati formanyomtatványért böngésszék a http://pentrucomunitate.ro oldalt.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Júniustól kezdődően azok a állampolgárok, akik elvesztették gépkocsivezetői jogosítványukat, vagy az okmányuk megsérült, közvetlenül a http://dgpci.mai.gov.ro internetes oldalon elérhető online szolgáltatáson keresztül igényelhetnek másolatot, és nem kell személyesen megjelenniük az ügyfélszolgálatnál. Az Agerpres hírügynökség közölte: a rendőrség szombaton kiadott közleménye szerint az online ügyintézés elsődleges feltétele a felhasználói fiók megnyitása a http://dgpci.mai.gov.ro oldalon.

Közhír

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

Közhír