IV. liga: rajt a hónap végén

IV. liga: rajt a hónap végén
A Kolozs Megyei Labdarúgó Testület szokásos kedd esti gyűlésén eldőlt a IV. liga új bajnokságának sorsa.

(erkedi)

Sok huzavona és bizonytalanság (egyszerűen a csapatok nem neveztek be) után végül is ismert a csoport összeállítása. Az idén csak 14 együttes rajtol a megyei bajnokságban. Visszavonult az Alsószopori Jövő és a Dési Egyesülés II. Utóbbi alakulatot átvette a Dési Szamos, amely szatellitcsapatát az V. liga dési csoportjában indítja. Az új idényben a IV. ligában újoncként szerepel a Kolozsvári Viktória (valamikor a megyeszékhelynek erős katonagárdája volt, amely a szamosfalvi pályán játszott, ott fogja lebonyolítani hazai mérkőzéseit a jelenlegi Viktória is) és az Aranyosegerbegyi Viktória. Nem folytatja szereplését a Szamosújvári Armenopolis sem, az „örmények” még az év elején kiléptek mindenféle küzdelemből, egyszerűen megszűnt a csapat.

Az előző idényből megmaradt együttesek: Szászfenesi SK, Dési Szamos, Nagyiklódi Egyesülés, Aranyosgyéresi MSC, Apahidai Sporting, Tordaszentmihályi Aranyos, Szamosújvári Olimpia, Szamosújvárnémeti Sas, Alsódetrehemi Egyesülés, Gyalui Szamos, Dési CFR és Magyargorbói Jövő.

A IV. liga első fordulóját augusztus 31-én, szombaton rendezik. Sosem kezdődött ilyen későn Kolozs megye bajnoksága, igaz, a tavaly még 16 részvevője volt. Az évad menetét csak augusztus 26-án, hétfőn közli Kolozs Megye Labdarúgó Testülete. A leigazolások szeptember 6-án zárulnak.