IV. liga, 28. forduló: Vakációs hangulatban

IV. liga, 28. forduló: Vakációs hangulatban
Habár még hátravan két forduló a labdarúgó IV. liga Kolozs megyei bajnokságából, a csapatok már a nyári szünetre gondolnak. Legalábbis ezt tükrözik a hétvégi menet mérkőzései.

ERKEDI CSABA

A Szamosújvári Armenopolis például csak hét játékossal utazott Tordaszentmihályra, ahol a helyi Aranyos elleni találkozó 18. percében egyik „örmény” lesérült, így hat emberrel maradván a játékvezető lefújta a mérkőzést. Akkor már 3–0-ra vezettek a hazaiak. A másik szamosújvári együttesnek sem volt több szerencséje, az Atletic Olimpia otthon kapott ki 4–0 (1–0) arányban a listavezető tordai Üveg Aranyostól. A meccs végén a vendégek a már megszokott örömhórával ünnepelték a sikert, ezzel a győzelemmel ugyanis most már matematikailag is bebiztosították a bajnoki címet.

Nagyarányú győzelmet aratott a Dan Anca Sportbázis pályáján az U FC II., amely két vállra fektette az Erdőfeleki  Jövő alakulatát. Az eredmény 11–1 volt a főiskolások másodcsapata javára. Gólzápor volt Szamosújvárnémetiben is, ahol a Sas nem bírt az aranyosgyéresi MSC gárdájával, és 7–1 arányban vereséget szenvedett. Az Apahidai Sporting is nagyarányú sikert aratott, hat góllal terhelte meg a dési CFR kapuját, miközben a vasutasok egyet sem rúgtak. Nagyiklódon, nagy meglepetésre a helyi Egyesülés 3–1 (1–1) arányban bizonyult jobbnak a második helyezett Szászfenesi SK együttesével szemben. A Kis Szamos mentiek az ősszel kezdődő idényben meg szeretnék célozni az első helyet, legalábbis erről álmodnak a klub vezetői (mindenesetre, stadionjuk és szervező képességük megvan a III. liga igényeit illetően). Nem várt eredmény született a Gyalui Szamos–Déscichegyi SK összecsapáson, ahol a hazaiaknak csak 2–2-es döntetlenre tellett a gyengébb képességű Dés környéki tizeneggyel szemben. Az Alsódetrehemi Egyesülés játék nélkül nyert 3–0-ra a visszavonult kolozsvári Mihai Georgescu Jövő ellen.

A táblázaton az Üveg Aranyos vezet 78 ponttal, míg a második helyezett Szászfenesi SK 65 pontot gyűjtött be (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott). A harmadik helyet továbbra is a Tordaszentmihályi Aranyos foglalja el 58 ponttal. Az elmaradt Atletic Olimpia–Szászfenes találkozót kedden pótolják.