IV. liga, 27. forduló: Döntetlen a szamosújvári rangadón

IV. liga, 27. forduló: Döntetlen a szamosújvári rangadón
Ahogyan közeledünk a labdarúgó IV. liga bajnokságának végéhez, egyre gyakoribbak a nem várt eredmények. Itt van például a hétvégén lebonyolított Atletic Olimpia–Armenopolis szamosújvári derbi.

ERKEDI CSABA

Mindenki a Kilin Csaba vezette Atletic Olimpia biztos sikerére gondolt, igen ám, de a pályán tapasztalt játék alapján meglepetés született, gól nélküli döntetlennel végződött a gyér érdeklődés kísérte találkozó.

Kihasználta az alkalmat a Szászfenesi SK, amely magabiztosan győzött otthon a Tordaszentmihályi Aranyos ellen, a végeredmény 4–1 volt, a hazaiak gólkirálya, Paul Dârjan egymaga három gólt rúgott. A Kolozsvár melletti gárda így bebiztosította magának a második helyet a táblázaton. A Tordai Üveg Aranyos magabiztosan halad a bajnokság megnyerése felé, a 27. fordulóban is gólzáporos győzelmet aratott saját pályáján a Szamosújvárnémeti Sas együttesével vívott összecsapáson, 13–1 volt a listavezető javára. A tordaiak már most készülhetnek a III. ligába jutásért kiírt, Szilágy megye bajnoka elleni selejtezőre. Alsódetrehemben várt hazai siker született, a helyi Egyesülés jó játék után 3–1 arányban bizonyult jobbnak az Apahidai Sporting alakulatánál. Idegenben nyert a Kolozsvári U FC II., Désen 4–0-ra győzött a helyi CFR ellen. Érdekes módon a négy találatból három tizenegyesből született. A Nagyiklódi Egyesülés jól megleckéztette a saját pályáján szereplő Erdőfeleki Jövő csapatát, a Szamos menti tizenegy 9–2 arányban nyert. Aránylag gond nélküli párharc volt Aranyosgyéresen, ahol a Gyalui Szamos 2–1-re verte az idei évadban várakozáson alul szereplő MSC csapatát. A Déscichegyi SK játék nélkül 3–0-lal nyert a visszalépett Mihai Georgescu Jövő ellen.

A táblázaton magabiztosan vezeti az Üveg Aranyos 75 ponttal, második a Szászfenesi SK 62-vel (két mérkőzéssel kevesebbet játszott). A harmadik helyet továbbra is a Tordaszentmihályi Aranyos foglalja el 55 ponttal.