IV. liga, 16. forduló: Kikapott az Atletic Olimpia

IV. liga, 16. forduló: Kikapott az Atletic Olimpia
Helycsere történt a hétvégi forduló (a tavaszi idény előrehozott első menete) után az élbolyban. A sokáig második helyen tanyázó – sőt, az elején még listavezető – Szamosújvári Atletic Olimpia együttese átadta helyét az utána következő Szászfenesi SK gárdájának.

ERKEDI CSABA

A Kilin Csaba és Adrian Trif edzette Szamos menti alakulat nagy meglepetésre elvesztette a szomszédos Szamosújvárnémeti Sas elleni idegenbeli összecsapást. A végeredmény 2–1 volt a hazaiak javára Lehene két találatával, míg a vendégektől Codorean volt eredményes. Mivelhogy a szászfenesiek 9–0-ra valósággal elseperték a Mihai Georgescu Jövő csapatát, így jobb gólaránnyal a Kolozsvár melletti nagyközség képviselője helyet váltott a szamosújváriakkal.

A forduló további eredményei: • Déscichegyi SE–Dési CFR 4–0 • Tordai Üveg Aranyos–Kolozsvári U FC II. 8–4 • Aranyosgyéresi MSC–Nagyiklódi Egyesülés 2–1. A Gyalui Szamos–Tordaszentmihályi Aranyos találkozó 0–3-as állásnál félbeszakadt, mivel a hazaiak hat játékossal maradtak a pályán, így a játékvezető lefújta a meccset. A Szamosújvári Armenopolis–Apahidai Sporting, illetve az Erdőfeleki SE–Alsódetrehemi Egyesülés mérkőzést december 9-én, szombaton rendezik.

A táblázaton továbbra is az első helyen a Tordai Üveg Aranyos áll 46 ponttal. Második a Szászfenesi SK 37 ponttal (47–14), míg harmadik a szamosújvári Atletic Olimpia ugyancsak 37 ponttal, de gyengébb gólaránnyal (44–11).