IV. liga, 15. forduló: Potyogtak a gólok

IV. liga, 15. forduló: Potyogtak a gólok
Kolozs megye IV. ligájában már a tavaszi idény első fordulóját játszották a hétvégén. A hidegben sorra került menetet a nagy gólarányú találkozók jellemezték.

ERKEDI CSABA

Szamosújvárnémetiben például, 13–1 arányban nyert a Sas a vendég Kolozsvári Supporter 2.0 együttesével szemben. Alex Rus (aki, többek között a Dési Egyesülésnél is játszott a harmadosztályban) öt gólt rúgott, mellette még kitűnt Morar három találattal, a többi hazai gólon Bouros 2, Ovidiu Farcaş, Takács és Lungu osztozott. A vendégek egyetlen gólja 12–0-s állásnál született, amikor Mădălin Mureşan szépített. A kolozsváriak csak 12 labdarúgóval érkeztek a Szamosújvár melletti nagyközségbe, méghozzá három kiskocsival. Pályára lépett az I. ligában is megfordult Ovidiu Sărmăşan is, de ő sem tudta fékezni a „sasok” iramát. Megjegyezzük még, a Sas legjobb embere, a Csíkszeredában is játszó Sergiu Pop kézsérülés miatt nem léphetett pályára, tehát nélküle született meg társai legnagyobb különbségű eredménye.

A közeli Szamosújvárott is gólzáport jegyeztünk, az Armenopolis kapuját nem kevesebb mint tíz góllal terhelte meg a Tordaszentmihályi Aranyos, miközben a hazaiak egyszer sem találtak be az ellenfél kapujába. Valóságos gólözön volt Szászfenesen is, ahol az élre törő helyi SK 7–3 arányban bizonyult jobbnak a Gyalui Szamos alakulatánál, de ne feledjük, a szomszédok a vereség ellenére két alkalommal is vezettek, 2–1-re és 3–2-re! Hat találatnak voltak szemtanúi az aranyosgyéresi nézők, ahol vendégsiker született. A Mircea Bolba edzette Dési Szamos 4–2 arányban győzött a helyi MSC gárdájával szemben, bebiztosítva harmadik helyét a táblázaton. Nehezen győzött otthon a listavezető Nagyiklódi Egyesülés, csak 3–1-re verte a várakozáson felül játszó Alsódetrehemni Egyesülés együttesét – ezen az összecsapáson Székely Loránd nagyiklódi kapust két sárga lap után kiállították, talán ez is közrejátszott a szoros eredményhez.

A forduló további eredményei: • Dési CFR–Alsószopori Jövő 3–1 • Apahidai Sporting–Dési Egyesülés II. 0–3 (a hazaiak nem biztosították az orvos jelenlétét, így zöldasztalnál, játék nélkül dőlt el a találkozó sorsa). A Szamosújvári Atletic Olimpia szabadnapos volt.

A táblázatot továbbra is Nagyiklód vezeti 40 ponttal, mögötte következik sorrendben Szászfenes 38-cal és a Dési Szamos 37-tel. E hétvégén még lebonyolítanak egy fordulót a visszavágóból.