Ismét lehet támogatással elektromos autót vásárolni

Hétfőn, augusztus 19-én, indul az elektromos és hibrid személygépkocsik vásárlását támogató Roncsautó Plusz (Rabla Plus) program újabb szakasza – közölte a Környezetvédelmi Alap (AFM).

A programban nem csak magánszemélyek, hanem jogi személyek, közigazgatási egységek és közintézmények is igényelhetik az állami támogatást egy régi, leadott autóért cserébe. Valamennyien hétfőn 10 órától jelentkezhetnek a programba – előbbiek a programban részt vevő márkaképviseleteknél és forgalmazóknál, a jogi személyeknek pedig az erre létrehozott platformon.

Mint tájékoztattak, ebben a szakaszban a magánszemélyek számára 100 millió lejt, a jogi személyek, önkormányzatok és közintézmények számára további 100 millió lejt különítettek el. Előbbiek november 25-éig, utóbbiak szeptember 19-éig igényelhetik a támogatást.

Az állam 25 500 lejjel támogatja egy 100 százalékban elektromos vagy hidrogénmeghajtású új autó, és 13 ezer lejjel egy új hibrid meghajtású gépkocsi, illetve egy elektromos motorkerékpár beszerzését.