Ismét kikapott a Leekens-válogatott

Ismét kikapott a Leekens-válogatott
A magyar labdarúgó válogatott az első félidőben kiválóan játszott, ám végül 2–1-re kikapott a vb-résztvevő ausztráloktól a budapesti Groupama Arénában rendezett szombati felkészülési mérkőzésen. A szlovén Matej Jug vezette találkozót mindössze 4000 néző tekintette meg a helyszínen.

A két csapat harmadszor találkozott egymással, s a magyarok mindannyiszor kikaptak, ráadásul Georges Leekens szövetségi kapitány irányításával továbbra is nyeretlenek. A három nappal ezelőtti, fehéroroszországi döntetlen mellett ez volt a harmadik veresége a belga szakembernek, aki Varga Kevin becserélésével ezúttal újoncot is avatott.

A magyar együttes ősszel már tétmérkőzéseken szerepel, ugyanis szeptember 8-án Finnországba látogat, majd három nappal később – zárt kapuk mögött – a görögöket fogadja a Nemzetek Ligájában.

Végeredmény: • Magyarország–Ausztrália 1–2 (0–0) – gól: Trent Sainsbury – 88. perc, öngól, illetve Daniel Arzani – 74. és Kádár Tamás – 92. perc, öngól).

A magyar válogatott: Gulácsi Péter (46. perc Dibusz Dénes) – Lovrencsics Gergő (73. perc Fiola Attila), Vinícius Paulo, Kádár Tamás, Szabó János – Vadócz Krisztián, Varga József – Varga Roland, Kleinheisler László (66. perc Eppel Márton), Sallai Roland (84. perc Varga Kevin) – Szalai Ádám (62. perc Böde Dániel).

A második félidőben a frissen beállt Arzani lövését követően Dibusz mellé ütött a labdának, amely így a bal sarokban kötött ki. Leekens együttese nem tudott újítani hátrányban, hiába volt nála többet a labda, nem talált rést a vendégvédelmen, így esélye sem volt az egyenlítésre. Ennek ellenére a hajrában Sainsbury „besegített”, mert egy beadást a saját kapujába fejelt, de a magyarok mégsem örülhettek, mivel a hosszabbításban Kádár „visszaadta a szívességet”, azaz maradt a vereség.

„Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de a játék elfogadható volt. Motiváltan és szervezetten futballoztunk, csak gólt szerezni nem sikerült, pedig két ajtó-ablak helyzetünk is volt. A második félidőben tudtam, hogy lesznek nehézségeink, mivel három napja játszottunk Fehéroroszországban. Összességében többet érdemeltünk volna ezen a meccsen” – értékelt Leekens, akinek a távozását követelték a magyar szurkolók a második ausztrál gólt követően. A belga szakember megjegyezte, Gulácsit kisebb sérülés miatt cserélte le a szünetben, illetve Sallai Rolanddal volt kiváltképpen elégedett.

Leekens kifejtette, a rossz eredmények és a drukkerek elégedetlensége ellenére nem gondol a távozásra, mert sok fejlődést lát a csapaton.