Ismét az élen az Olimpia

Ismét az élen az Olimpia
A Kolozsvári Olimpia Műegyetem CFF sokszoros bajnok és kupagyőztes női labdarúgócsapata visszahódította első helyét a Szuperliga 8. fordulója után, amelyet csak a körülmények miatt kellett ideiglenesen átadnia mostani legyőzöttjének, a Temesvári CFR-nek.

A kolozsváriak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, november 27-én pótolják a Krajovai Real elleni összecsapást.

Az Olimpia Műegyetem CFF 11–0 (7–0) arányban diadalmaskodott a szamosfalvi műfüves pályán, az első félidőben már két mesterhármast is jegyzett Adina Giurgiu és Loredana Popa. A második játékrészt – először női meccsen – villanyfényben játszották, és valamivel kiegyensúlyozottabb küzdelmet hozott, de Popa így is növelte találatai számát, és Alexandra Lunca is elérte a mesterhármast. Az Olimpia játékosai, akik javarészt a válogatott alapemberei is, ekkor már az Egyesült Államokban esedékes portyára készültek gondolatban – Mirel Albon szövetségi kapitány (és az Olimpia edzője) csapata nemsokára két barátságos mérkőzést vív majd a világbajnokkal (november 10-én és 13-án).

Albon mester a következő csapatnak szavazott bizalmat: Roxana Oprea – Andreea Corduneanu, Teodora Meluţă, Adina Giurgiu, Dariana Indrei – Ştefania Vătafu (csapatkapitány), Mihaela Ciolacu, Alexandra Lunca, Nagy Melinda, Beatrice Tărăşilă, Loredana Popa.

Végeredmény: • Kolozsvári Olimpia CFF–Temesvári CFR 1933 11–0 (gól: Popa 4 – 4., 20., 24. és 58., Giurgiu 3 – 10., 22. és 25., Lunca 3 – 12., 47. és 70., valamint Dariana Indrei – 81. perc).

További eredmények: • Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Nagybányai Függetlenség/Independenţa 1–0 • Marosvásárhelyi ESE/ASA 2013–Bukaresti Fair-Play FC 11–0 • Târgoviştei ISK–Borgóprundi Heniu 4–1 • Krajovai Real SK–Jászvásári/Iaşi-i Navobi 2–1. A dobogós helyeken: 1. OLIMPIA 21 pont/7 mérkőzés, 2. Temesvár 19/8, 3. Krajova 15/7.