Iohannis: Románia és Izrael között kiváltságos stratégiai kapcsolat létezik

Iohannis: Románia és Izrael között kiváltságos stratégiai kapcsolat létezik
Stratégiai jellegű, kiváltságos kapcsolat létezik Románia és Izrael Állam között - jelentette ki Klaus Iohannis ma az izraeli hivatali kollégájával, Reuven Rivlinnel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

„Románia és Izrael Állam között kiváltságos stratégiai kapcsolat létezik, amely erős történelmi, kulturális és emberi kapcsolatokon alapul. E különleges kötelék létrejöttéhez alapvetően hozzájárul a két közösség” - fogalmazott Iohannis.

Az államfő háláját fejezte ki azoknak a román származású izraeli polgároknak, akiknek köszönhetően országunk nagy megbecsülésnek örvend Izraelben: a műszaki szakembereknek, orvosoknak, művészeknek, sportolóknak és másoknak.

Iohannis említést tett Románia arra irányuló törekvéseiről is, hogy felvállalja a múlt történéseit.

(Fotó: presidency.ro)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A politika jelentősen megváltozott az elmúlt másfél évtizedben, és egyre nehezebb karizmatikus vezetőket találni a jelöltek között, ami atipikussá teszi a választásokat. A bukaresti főpolgármester-választásnak mindig nagy presztízse volt, hiszen nem is olyan régen úgy emlegették a főpolgármestereket, mint az elnöki tisztség várományosait. Mára ez is jelentősen megváltozott, ugyanis olyan jelöltek közül kell választania a fővárosi választónak, akikről nem feltételezhető, hogy valaha államelnökké lépnek elő.
Belpol