Integetés Kányádi Sándornak

Integetés Kányádi Sándornak
Verssel köszöntötte a Prima Primissima Díjjal kitüntetett Kányádi Sándor erdélyi költőt Demény Péter a közösségi oldalon.

Integetés Kányádi Sándornak

nagy költővel kel fel a nap
együtt ülnek a szürkületben
kóborol az idő-bitang
minden varatlan sűrű sebben

valaki a lelkem hegyén
napot holdat és csillagot
túl az élet egyik felén
mindent a költőktől kapok

mondogatom a verseit
sörény Bécs enyedi követ
hányszor milyen jó helyre vitt
a kankalinos jó öreg

én azt hiszem hogy megmarad
ha emberi lesz a jövő
ha egyszercsak meg nem tagad
s magunkra nem hagy az idő

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Máskép(p)
Amerikai elnökök elleni agresszióból kijutott alaposan az Egyesült Államok történelme során: Trump a hetedik a sorban; az ország fennállásától számolt 248 év alatt elkövetett 8 (Henry Ford életére 1975 szeptemberében kétszer is rátörtek) támadás 31 éves átlagot ad ki. Magyarán, egy elméletileg átlagolt séma szerint egyetlen emberöltőnyi időszakra két Fehér Ház elleni fegyveres cselekedet jutna. A glóbuszon bizonyára vannak vidékek jócskán, ahol az ilyen jellegű statisztika komorabb következtetéseket eredményez, de az előbb vázolt adathalmaz is elgondolkodtató frekvenciájára utal a politikai indíttatású erőszaknak.
Máskép(p)
Pár hét leforgása alatt immár a második politikai vezetőellen követnek el merényletkísérletet. Robert Fico szlovák miniszterelnök után Donald Trump amerikai republikánus elnökjelöltön volt a sor. Vajon ki következhet? – fogalmazódhat meg sokakban a kérdés, noha a két említett támadás között nincs semmilyen közvetlen összefüggés.
Máskép(p)