Ingyenes kutyaivartalanítás Szamosújváron és Désen

Ingyenes kutyaivartalanítás Szamosújváron és Désen
Díjmentesen ivartalanítják a mikrocsipes keverék kutyákat Szamosújváron december 9-én, pénteken 11–16 óra között a Gelu utcai menhelyen.

A városhoz tartozó településekről (Szamosújvár, Kérőfürdő/Baita, Hesdát/Hasdate, Szászszilvás/Silivas) várják az érdeklődőket. Csak egészségügyi könyvvel rendelkező veszettség ellen beoltott kutyákat fogadnak. Időpontot Dobocan Roxana állatorvosnál lehet foglalni (0740-375761).

A gazdátlan, kóborkutyák elszaporodásának megelőzése érdekében Désen is hasonlóképpen támogatják a nyilvántartásba vett keverék fajtájú kutyák gazdáit kedvenceik ivartalaníttatásában. A kedvezmény a jogi személyeknek is jár. Időpontfoglalás a 0787-757161-es számon. Az ingyenes ivartalanítás a Kolozs Megyei Tanács átfogó kampányához kapcsolódik, amelynek részeként illetékesek a megye különféle településein tájékoztatják a lakosságot az ivartalanítással kapcsolatos kötelezettségeikről, igyekeznek eloszlatni az ehhez fűződő tévhiteket. Az 55/2002-es sürgősségi kormányrendelet szerint kötelező a harci kutyák ivartalanítása (amelyek külső jegyeikben a Pit Bull, Boerbull, Bandog fajtákhoz és azok keverékeihez sorolhatók), ennek elmulasztása 2000–10 ezer lejes bírsággal sújtható.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Erősödnek az antiszemita megnyilvánulások az Egyesült Államokban és az európai országokban, köztük Romániában is a Hamász Izrael elleni terrortámadását követően kirobbant közel-keleti konfliktus nyomán – állapította meg az Elie Wiesel Nemzeti Holokausztkutató Intézet kedden közzétett éves jelentésében.
Közhír