Induljanak korábban a fenesi ingázók: sűrűbb buszjárat mától

Induljanak korábban a fenesi ingázók: sűrűbb buszjárat mától
Felemás megoldást kínál a Szászfenesről ingázóknak a Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat (CTP): aki időben szeretne Kolozsvárra jutni a reggeli csúcsidőben, induljon el másfél-két órával hamarabb, később ugyanis sokszor akár 100 percbe is telhet busszal eljutni Szászfenesről Kolozsvárra. A jó tanácshoz konkrét intézkedés is társul: a kora reggeli órákban bővíti járatainak számát az M21-es és M26-os vonalán a CTP.

Az útjavítási munkálatok, az időjárás és a forgalom résztvevőinek sokszor kiszámíthatatlan magatartása nagyon megnehezítette az egyes buszjáratok menetidejének becslését főleg a szászfenesi útvonalakon – közölte a CTP, hozzátéve: többször előfordult, hogy pótbuszokat küldtek a megállókban való várakozási idők rövidítése érdekében.

A Szászfenes–Kolozsvár útvonalon tapasztalható forgalmi torlódások okozta kellemetlenségek csökkentése érdekében – főleg 6.20–8 óra között – és a közlekedési menetrenddel kapcsolatos becslések javítása céljából november 23-tól kezdődően a vállalat növeli a buszok számát és az új forgalmi körülményekhez igazítja az M21-es és M26-os járatok menetrendjét.

Így 5.55–6.20 óra között a szászfenesi Leányvárból gyakrabban indulnak buszok, hogy ezáltal 30 perc alatt sikerüljön Kolozsvárig jutni, szemben a 6.20 óra után tapasztalható 100 perccel. A forgalomban és a buszokon való hosszadalmas veszteglés és várakozás elkerülése érdekében a vállalat azt tanácsolja utasainak: vegyék igénybe a polgármesteri hivataltól, a farmtól és a Leányvárból 6.20 óra előtt növelt számban induló járatokat.