Indul a VI. Erdélyi Könyvfaló Olvasójáték

A Koinónia és az Ábel kiadók, a Librológus Kulturális Egyesület, a Talentum Re-formátus Iskola és a Cimbora – Kíváncsi diákok lapja idén is útjára indítja az Erdélyi Könyvfaló Olvasójátékot, amelynek célja a kortárs magyar irodalom népszerűsítése a fiatal olvasók körében.

Az immár 6. kiadásához érkezett játékot a szervezők közlése szerint szeptember 9-én hirdetik meg, regisztrálni aznaptól szeptember 30-ig lehet majd. A feladatlap feltöltésének határideje október 6.-a lesz, a nagyjáték és író-olvasó találkozók október 14-e és 19-e között zajlanak.

A jelentkezőket háromfős csapatokban várják, a csapatoknak választaniuk kell egy könyvet a korcsoportjuknak felajánlott címek közül, amelyet természetesen el is kell olvasniuk. A regisztráció után egy feladatlapot fognak kapni, ezt kell megoldaniuk és visszaküldeniük, majd következhet a nagyjáték és az azt követő író-olvasó találkozó.

Az erre a nyárra ajánlatott könyvek: II–III–IV. osztály: Ladó Ágota–Székely Sebestyén György: Léghajó a város felett (Koinónia, Quadro), Nyulász Péter: A fürdők réme (BerGer Kiadó), Zágoni Balázs: Barni és a lányok (Koinónia); V–VI. o.: Mészöly Ágnes: A kazamaták rejtélye (Cerkabella), Berszán Lídia: Egymásmesék (Koinónia); VII–VIII. o.: Berszán Lídia: Egymásmesék (Koinónia), Mészöly Ágnes: Szabadlábon (Pagony); IX–XII. o.: K. Kovács István: Emlékek a katonaládából (Ábel), Nényei Pál: Az irodalom visszavág Petőfi (Pagony).

Olvassatok sokat! Mi már türelmetlenül várjuk az őszi találkozást veletek és persze a szerzőkkel – üzenik a fiatal könyvfalóknak a szervezők.