III. liga, 3. forduló: Döntetlen a megyei rangadón

III. liga, 3. forduló: Döntetlen a megyei rangadón
A labdarúgó harmadosztály 3. fordulójában, az ötödik csoportban először rendeztek Kolozs megyei rangadót, a Dési Egyesülés–Kolozsvári CFR II. találkozó némi meglepetésre gól nélküli döntetlennel végződött.

(erkedi, póka)

A találkozó bombameglepetése, hogy a désiek kispadján továbbra is Mircea Bolba ült. A szatmárnémeti edző egyelőre meggondolta magát, és nem mondott le, miután az előző fordulóban a radnóti mérkőzés után még azt hangoztatta, hogy lemond a Szamos-parti együttes irányításáról.

A kolozsváriaktól kissé féltek a hazaiak, hiszen több élvonalbeli játékos is helyet kapott az Alin Minteuan edzette csapatban. Végül is igazságos döntetlen született, ami a désieknek felér egy győzelemmel. Akár nyerhettek volna is a hazaiak, ha a 85. percben a gárda gólkirálya, Andrei Moldovan nem puskázza el a kitűnő gólhelyzetet. Hiába támadtak többet a 94 perc alatt a vendégek, a bajnokságra utolsó pillanatában összeállt Egyesülés nyugodtan megszerezhette volna mind a három pontot, ami nagy meglepetés lett volna. Ha az összecsapás első igazi nagy helyzete a vasutasok kapujánál adódott (Andrei Moldovan a tizedik percben mellé lőtt), a következőkben a vendégek uralták a meccset, sorendben Adrian Pop (44. és 48. perc), Giurgean (52. és 64. perc), illetve Alex Petruş ügyetlenkedtek az Ignat által védett kapunál. Megjegyezzük, hogy a Bukaresti Rapidnál is megfordult hálóőr igazán kitett magáért, rá továbbra is számíthat Bolba mester, aki a találkozó végén elégedett volt játékosai teljesítményével. Idénykezdés előtt alig két héttel a CFR II. nem kevesebb, mint három góllal terhelte meg a désiek kapuját barátságos mérkőzésen, miközben a vendéglátók egyet sem rúgtak. A vasutasok másodcsapatában pályára lépett Cătălin Itu, a désiek korábbi főtámogatójának, Mircea Itunak a fia.

A két Kolozs  megyei  csapat  összeállítása:

EGYESÜLÉS:  Ignat – Rus, Călin, Dulap, Cătinean – A. Papp, B. Pop, Hetea, Al. Blaj – Fl. Blaj, Moldovan; cserék: Preda, Sătmar, Sabo és Iepan.

CFR II.: Ad. Rus – Pârv, I. Rus, Kereki, Hilandru – Sebastian Claudiu Petruş, Essel, Alex Petruş, Ganea – A. Pop, Giurgean; cserék: Cazan, Ispas, Şter, Cătălin Itu.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Kolozsvári CFR II. 0–0.

Veretlen maradt a Kolozsvári Egészség is, egygólos győzelmet ért el az újonc Barcarozsnyói Olimpic Cetate ellen az Erdély/Ardealul Sportbázison. A Brassó megyei gárda elleni siker a második félidőben született, Cosmin Tilincă büntetőt harcolt ki a 67. percben, Cristian Paul pedig értékesítette a 11-est. Habár a Zöld Vírusok több lehetőséget kihagytak az eredmény nem változott. Pályára lépett a tordiaknál az új szerzemény, Ionuţ Rada.

Kis Csaba és Dan Matei kezdőtizenegye: Lăzăreanu – Rada, Matei, Porumb – Creţ, Lupu, Cristian Paul, Gârjoabă – Ceaca, Pintea, Roman; cserepad: Ţărmure,  Gaşpar, Şoimuşan, Paşca, Negru, Chivu és Tilincă.

Végeredmény: • Kolozsvári Egészség–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 1–0 (0–0).

Az újonc Tordai Üveg Aranyosnak esélye volt a győzelemre, de be kellett érnie döntetlennel a Tasnádi Egyesüléssel szemben. Igaz, Szatmár megyei ellenfele már a 12. percben vezetést szerzett Raul Stanciu szabadrúgása után, s Constantin Olariu legényei csak a hajrában, a 84. percben elért 11-esből egyenlítettek Valentin Marcu találatával, ám mindeközben több óriási helyzetet hagytak ki, főleg a második félidőben Varodi, Valentin Lemnaru és Ionescu révén. A büntető előtt Florin Dannal szemben szabálytalankodtak a tasnádiak.

A tordai együttes: Ursu – Marcu, Ionescu, Indreica, Chiş – Florin Dan, Bria, Selegean, Onicaş – Lemnaru, Varodi; cserék: Paleoca, David, Ititesc.

Végeredmény: • Tordai Üveg Aranyos–Tasnádi Egyesülés 1–1 (0–1).Az ötödik csoport többi eredménye: • Szászrégeni Lendület–FK Csíkszereda 1–0 (gól: Cristian Chirilă – 57. perc) • Marosvásárhelyi MSE–Szászhermányi AFC 2–1 (Mihály Zoltán – 9. és Rareş Ruja – 27. perc, illetve Claudiu Fânariu – 24. perc) • Besztercei ACS Unu Fotbal Glória–Medgyesi Gázmetán II. 4–1 (Ovidiu Stoianof 2 – 2. és 36., Roberto Hasnaş – 45. + 1., valamint Alexandru Cilean – 58. perc, illetve – Răzvan Trif – 53. perc, 11 m) • Székelyudvarhelyi FC–Radnóti SK 3–1 (Cosmin Stăncuţu – 26., Robert Bolozan – 29. és Locotuş Miklós – 88. perc, illetve Marius Pastor – 37. perc; kiállítva: Nagy Béla kapus – 76. perc, Székelyudvarhely) • Nagybányai Minaur–Lénárdfalvi ACSF 1–0 (Răzvan Lupu – 75. perc). Az állás:

1.       Minaur        3        2        1        0        7–1    7

2.       Kv. Eg.       3        2        1        0        7–2    7

3.       Csíkszereda 3        2        0        1        7–2    6

4.       Mv. MSE    3        2        0        1        7–5    6

5.       Lénárdf.      3        2        0        1        5–3    6

6.       Kv. CFR II. 3        1        2        0        5–2    5

7.       Udvarhely   3        1        1        1        7–7    4

8.       Szrégen       3        1        1        1        1–1    4

9.       Torda                    3        1        1        1        3–4    4

10.     Tasnád        3        0        3        0        3–3    3

11.     Beszterce    3        1        0        2        6–8    3

12.     Szhermány  3        1        0        2        4–7    3

13.     Brozsnyó    3        1        0        2        1–5    3

14.     Radnót        3        1        0        2        2–8    3

15.     Dés              3        0        2        1        3–4    2

16.     Gázm. II.     3        0        0        3        3–9    0