Igazgató nélkül a Kolozs megyei iskolák 10%-a

Igazgató nélkül a Kolozs megyei iskolák 10%-a
Kolozs megyében a november közepi határidő előtt befejezte a megyei tanfelügyelőség az igazgatók és igazgató-helyettesek versenyvizsgáját.

Valentin Cuibus, Kolozs megyei főtanfelügyelő lapunknak elmondta: a Kolozs megyei iskolák közel 10 százaléka igazgató vagy igazgató-helyettes nélkül maradt, mivel vagy nem volt jelentkező, vagy nem sikerült a jelölt vizsgája.

Mivel az új igazgatók kinevezése – akik ténylegesen csak 2017 februárjától, azaz a második félévtől veszik át tisztségüket – csak december 21-ére van beütemezve, a tanügyminisztériumnak addig ki kell dolgoznia az eljárást a fentebbi esetekre. Az igazgató nélkül maradt iskolák többsége vidéken található – köztük a körösfői Kós Károly Általános Iskola –, de Kolozsváron is van néhány tanintézet ebben a helyzetben, például a Brassai-líceum.

A vizsgán a legjobb átlageredményt Kiss Gabriella-Csilla, a Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskola igazgatója érte el 142,125-ös pontszámmal. Király András államtitkár kifejtette: csak néhány megyében zárult le a versenyvizsga, és a problémák megoldása csakis az óvási időszak letelte után kerül terítékre.