Ideiglenesen számolták fel a Sétatér bódéit

Ideiglenesen számolták fel a Sétatér bódéit
A Sétatéren és környékén szervezett rendezvények miatt a két új sportlétesítmény közelében elhelyezett, élelmiszert árusító bódékat ideiglenesen felszámolták. Amint arról lapunk június 27-i számában tudósítottunk: hasonló intézkedésre már volt példa tavaly, amikor az Untold fesztivál ideje alatt függesztették fel az élelmiszerárusítást. Emil Boc polgármester szerint az árusoknak június végén amúgyis lejárt a szerződésük, a július 1-jei felfüggesztés ezért nem éri őket meglepetésként.

– Az árusok amúgy is csak július 1-jéig érvényes szerződéssel rendelkeznek. A nemzetközi matematikai verseny miatt számtalan biztonsági intézkedést kell foganatosítani, ezt követi az Európai Asztalitenisz-bajnokság. Az árusok ősztől folytathatják kereskedelmi tevékenységüket a Stadion sétányon – nyilatkozta Emil Boc múlt heti sajtótájékoztatóján.

A polgármester szerint a bódék „élettartama” amúgy sem hosszú, és a polgármesteri hivatal már dolgozik a terület átrendezésének tervén, amely új árusító helyek kialakítását feltételezi, amelyeket versenytárgyalás útján lehet majd elnyerni.