Huszonnyolc iraki állampolgár próbált meg illegálisan bejutni Romániába

Huszonnyolc iraki állampolgár próbált meg illegálisan bejutni Romániába
A parti őrség határőrei huszonnyolc iraki állampolgárt – köztük kilenc kiskorút - fogtak el, akik illegálisan próbáltak meg bejutni Romániába a román-bolgár zöldhatáron.

A parti őrség mai közleménye szerint a Negru Vodă-i határrendészet határőrei csütörtök este a határ mellett található Dumbrăveni település közelében több személyt észleltek, akik gyalogosan haladtak Bulgária irányából Románia felé.

Feltartóztatták a huszonnyolc személyből álló csoportot, majd a határrendészet Negru Vodă-i székhelyére kísérték őket további vizsgálatok érdekében.

Mint elmondták, valamennyien iraki állampolgárok, 19-en közülük 18 és 41 év közötti felnőttek, 9-en pedig kiskorúak, a legkisebb alig egy éves. Valamelyik nyugat-európai országba szerettek volna eljutni.

Illegális határátkelés miatt indul ellenük eljárás. A vizsgálatok végeztével gyakorlatba ültetik a bolgár-román megállapodást, vagyis a határsértőket átadják a bolgár hatóságoknak a vizsgálatok folytatása és a szükséges törvényi intézkedések meghozatala érdekében.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

“Jobb pályán” a mottója az idei Tusványosi nyári szabadegyetemnek, amelyet július 23– 28. között tartanak. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: nagyon fontosnak tartják a mostani politikai körülmények között is azt az elvet, hogy jobb párbeszédet folytatni, mint konfrontációba bocsátkozni. Tusványos fő ereje, hogy mindig is a kooperáció, a párbeszéd és nem a konfrontáció, a monológ volt a sajátja – állapította meg. Úgy látta, rég volt olyan nagy szükség a gondolkodásra, a politikai kérdések elemzésére, mint most.
Belpol