Húszéves a szamosújvári teniszklub

Húszéves a szamosújvári teniszklub
Rohan az idő, mintha csak tegnap lett volna, amikor két lelkes szamosújvári sportbarát megalakította a helyi Tenisz Klubot. Először a kérőfürdői kispályán került sor az első alkalommal kiirt Vipo Kupa barátságos tornára, majd 1996-ban átköltöztek a sétatéri Kaszinó salakpályájára.

ERKEDI CSABA

Ott alakult meg Boros József és Ioan Julean vezetésével a múlt napokban huszadik évfordulóját ünneplő klub. Közben a városi stadion tőszomszédságában felépítették a szamosújvári tenisz „paradicsomát” a korszerű  teniszközpontot, ahol két, esti világítással felszerelt szabadtéri és egy fedettpálya áll a sportág barátainak rendelkezésére. Ott működik  Boros József edző irányításával a gyermek- és ifjúsági központ. Húsz esztendő leforgása alatt keze alatt több mint ötszáz ifjú fordult meg, és ismerkedett meg a fehér sportág titkaival. Sokan közülük országos jellegű tornákon is részt vettek. A helyi Rotary klub itt szervezi minden nyáron a gyermekek számára kiírt versenyt. A Tenisz Klub több megyeközi tornát  kezdeményezett, amelyen a helybeli sportolókon kívül aranyosgyéresi, tordai, kolozsvári, dési, szatmárnémeti és besztercei vendégek is részt vettek. A klub egyik legtehetségesebb neveltje Alex  Mureşan, akinek egy adott pillanatban spanyolországi szerződés is megadatott, de végül is a terv nem valósult meg.

Szamosújvárott kezd egyre népszerűbb sporttá válni a tenisz, különösen amióta a sétatér szélénél felépült az új, korszerű komplexum, ahol napról-napra (különösen nyáron) egyre többen töltik szabadidejüket.