Hétvégén a Vörös veréb volt a romániai mozilátogatók kedvence

Hétvégén a Vörös veréb volt a romániai mozilátogatók kedvence
A Francis Lawrence által rendezett Vörös veréb/Red Sparrow volt a hétvégén a romániai mozilátogatók kedvence, az Oscar-díjas Jennifer Lawrence főszereplésével forgatott thriller 818 281 lejes bevétellel debütált.

A film főszereplője Dominika Jegorova, akiről sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. A filmet Romániában az Odeon Cineplex forgalmazza.

A második a múlt hétvégi kedvenc, a Ryan Coogler által rendezett, Fekete Párduc / Black Panther 723 403 lejes bevételekkel. A Marvel univerzum 18. történetét a Disney vállalat egy kirendeltsége filmesítette meg. Főhőse egy színes bőrű szuperhős, és olyan színészeket vonultat fel, mint Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, premiată cu Oscar, Angela Bassett, Forest Whitaker és Daniel Kaluuya. A forgalmazó Forum Film Románia bemutatója szerint a Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T'Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.

Ám mikor egy nagy hatalmú ősi ellenség ismét feltűnik a színen, T'Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll. Árulások és veszélyek közepette az ifjú uralkodónak maga mellé kell állítania szövetségeseit és felszínre kell engednie a Fekete Párduc minden erejét, hogy legyőzze ellenfeleit és biztonságban tudhassa népét.

A harmadik helyen egy premiert találunk, a John Francis Daley és Jonathan M. Goldstein rendezte Éjszakai játék / Game Night film nézői 596 863 lejt hagytak a mozipénztárakban péntektől vasárnapig. A Jason Batemant és Rachel McAdamst felvonultató filmet Romániában a Vertical Entertainment forgalmazza. A sztori röviden: néhány házaspár hetente egyszer találkozik, játszanak, és ezt élvezik. Ám az egyik este nem a tervek szerint zajlik, a játék komolyra fordul. De ők nem hagyják magukat. Hiszen azért érkeztek, hogy jól érezzék magukat, ráadásul a rejtvényfejtésben is sok tapasztalatuk van: elhatározzák, hogy maguk oldják meg a titokzatos bűntényt.

A negyedik A Pentagon titkai / The Post – a Steven Spielberg rendezte, Tom Hanks és Meryl Streep főszereplésével forgatott film 192 821 lejes bevételt hozott. A Pentagont valaha érintő botrányok egyik legnagyobbikát bemutató film 1971-be viszi vissza a nézőt, amikor is a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az Egyesült Államok kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. A Pentagon titkait Romániában a Vertical Entertainment hozta el.

Az ötödik A szabadság ötven árnyalata / Fifty Shades Freed volt, amelyet James Foley vitt filmre – a hétvégén 175 284 lejt hozott a romániai moziknak. A szabadság ötven árnyalata moziváltozatában, amely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült, Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében. A filmet a Ro Image 2000 forgalmazza Romániában.