Hétfőtől nem közlekedik vonat Egeres és Kissebes között

Szünetel a vasúti forgalom 2024. január 8-ától 2026 januárjáig Kolozs megyében Egeres és Kissebes (Poieni) települések között, a Kolozsvár és Nagyvárad közötti fővonalon zajló korszerűsítési munkálatok miatt – közölte tájékoztatójában a Román Vasúttársaság (CFR), leszögezve, hogy az illető szakaszon vonatpótló buszokat indítanak.

A lezárt szakaszon a vasút felújítására és villamosítására vonatkozóan zajlanak munkálatok. A terv szerint az elkövetkező években a Nagyvárad és Kolozsvár közötti fővonalat teljes egészében korszerűsítik.

A lezárt szakaszon vonatpótló buszokat vezetnek be. Egeres és Bánffyhunyad között 8, Bánffyhunyad és Egeres között 7 busz fog járni, amelyek biztosítják a folytonosságot a Kolozsvár - Egeres és Egeres - Kolozsvár útvonalon közlekedő vonatokkal. Az utasok Egeres állomáson szállnak át a buszokra. Egeres és Sztána között 2 busz fog közlekedni, biztosítva a folytonosságot a Kolozsvár - Egeres és Egeres - Kolozsvár útvonalon közlekedő vonatokkal. Az utasok Egeresen szállnak át a buszra. Emellett Kolozsvár és Bánffyhunyad között is járni fog egy-egy busz, Kolozsvár és Nagyvárad között pedig 6-6 vonatpótló autóbuszt biztosítanak.

Az autóbuszok indulási időpontjáról a Román Vasúttársaság honlapján, a vasúti menetrend címpont alatt lehet tájékozódni – mutat még rá a társaság.

A Kolozsvár - Nagyvárad - Biharpüspöki - román-magyar határ vasúti fővonal munkálatai négy szakaszra oszlanak, az alábbiak szerint: 1. szakasz: Kolozsvár - Egeres (30,41 km); 2. szakasz: Egeres - Kissebes (36,53 km); 3. szakasz: Kissebes - Élesd (52,74 km); 4. szakasz: Élesd - román-magyar határ (46,74 km).