Házkutatások cégeknél, melyek az előírásoknak nem megfelelő fertőtlenítőszert adtak el kórházaknak

Házkutatások cégeknél, melyek az előírásoknak nem megfelelő fertőtlenítőszert adtak el kórházaknak
Házkutatásokat tartott a rendőrség kedden bukaresti, valamint Ilfov és Prahova megyei magánszemélyeknél, illetve olyan cégek székhelyén és telephelyein, amelyek a gyanú szerint az előírásoknak nem megfelelő fertőtlenítőszereket adtak el kórházaknak.

A rendőrség gazdasági bűncselekmények felderítésére szakosodott osztálya a bukaresti első kerületi bírósági ügyészség irányításával öt házkutatást hajtott végre kedden reggel az érintett cégeknél, amelyek fertőtlenítőszerek előállításával, importjával és forgalmazásával foglalkoznak.

Az országos rendőrség közleménye szerint csalás, okirat-hamisítása, a betegségek elleni küzdelem ellehetetlenítése és romlott állagú termékek forgalmazása miatt nyomoznak; a gyanú szerint 2018-ban e cégek olyan fertőtlenítőket gyártottak és adtak el több romániai kórháznak, amelyek nem feleltek meg a vonatkozó előírásoknak.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter közölte: a nem megfelelő minőségűnek talált három készítményt nem túlhígították, hanem egyszerűen nem irtotta a gombát a megkövetelt mértékben.