Házakra is átterjedt a vegetációtűz Máramaros megyében

Máramaros megyében vegetációtűz pusztít, hét házra és egy gázolajtartályra is átterjedtek a lángok, amelyek megfékezésén több mint 150 tűzoltó dolgozik jelenleg

A vegetációtűz egy Hagymáslápos (Lăpuşel), Koltó (Coltău) és Erdőaranyos (Arieşu de Pădure) közötti legelőn keletkezett, majd a közeli gazdaságokra és egy gázolajtartályra is átterjedtek a lángok – számolt be a Máramaros megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Oana Alexa Gonczi, tájékoztat az Agerpres. Az oltásban több mint 150 tűzoltó vesz részt, a helyi katonai tűzoltóknak Szatmár, Szilágy, Beszterce-Naszód és Kolozs megyei munkatársaik, valamint önkéntes tűzoltók segítenek. Emellett a védelmi minisztérium Black Hawk helikoptereinek bevetését is kérték. A környékbeli lakosságot RO-ALERT-üzenetben figyelmeztették. Áldozatokról egyelőre nem tudnak.

Raed Arafat belügyi államtitkár a Digi24 televíziónak azt nyilatkozta, kiküldték a helyszínre a védelmi minisztérium egyik repülőgépét, amelynek segítségével jelentős mennyiségű vizet tudnak a lángokra önteni. Emiatt mintegy 90 személyt kilakoltatnak. A térségben egy benzinkút is van, "de ettől még távol vannak a lángok" – mondta Arafat.

Borítókép: ISU Máramaros, Facebook