Harmincezer lejes bírság autójavítóknak

Harmincezer lejes bírság autójavítóknak
Kolozsvári autójavító műhelyeket ellenőriztek a helyi kereskedelmi felügyelet rendőrei a közlekedési minisztérium – Román Autójegyzék (RAR) alkalmazottaival együttműködve az elmúlt héten, hogy megvizsgálják a műhelyek betartják-e a törvények vonatkozó rendelkezéseit.

Az ellenőrzést hat rendőr és öt kolozsvári RAR-alkalmazott végezte tizennégy autójavító műhelyben, amelyek a Malom/Morii utcán, a Kálvin/Capitan Grigore Ignat utcában, a Munka/Muncii úton, a Szabolcs vezér/ Câmpina utcában, az Állomás/Gării utcában, Fenesi/Florești úton és Árpád/Traian utcán. Hiányosságokat tapasztaltak az autóműhelyek okmányai tekintetében, de akadt olyan autójavító is, amelynek nem volt a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal által kibocsátott érvényes működési engedélye vagy a kolozsvári RAR által kiadott műszaki engedélye, másokat a rendelkezéseknek való meg nem felelés vagy a a kezdeti engedélyezési feltételek be nem tartása miatt büntettek. 

A tapasztalt szabálytalanságok miatt 24 jegyzőkönyvet állítottak ki, a bírságok összértéke meghaladta a 30 ezer lejt, három esetben pedig felfüggesztették az autójavító műhely tevékenységét.