Győzelemmel felérő döntetlen

Győzelemmel felérő döntetlen
A Kolozsvári U Prodvinalco csapata kedden este a Zilahi KK-t fogadta a női kézilabda Nemzeti Liga (Virágok Ligája) kilencedik fordulójában, s a Horia Demian Sportcsarnokban lejátszott mérkőzést Alin Bondar csapata az utolsó pillanatban döntetlenre mentette.

A találkozót javarészt a Gheorghe Tadici edzette szilágyságiak uralták, szünetben még négy gól volt az előnyük. A hajrában egygólos hátrányban a házigazdák támadtak, s két másodperccel a vége előtt a nagy visszatérő, Mihaela Ani-Senocico kínai figurával egyenlített Abigail Vălean légi passzát értékesítette.

A végeredmény 21–21 (9–13) lett, ez a kolozsváriak első hazai pontszerzése az edzőváltás óta. A zilahiak 21–17-re is vezettek, innen sikerült a bravúros pontmentés.

„A szlatinai meccs után morálisan padlón volt a csapat, még a tapasztalt játékosok is könnyeztek, amikor a házigazdák döntetlenre mentették az állást.” – nyilatkozta a mester az egyesület honlapján. „Mondtam a lányoknak, hogy az ilyen utolsó másodpercben kapott gólt, a sors visszaadja, s ez történt ma. Utolsó pillanatban dobott szép gól, ez most a mi pillanatunk. Remélem, innen már csak felfelé vezet az út. A szurkolók is nagyon számítottak, meglátszott milyen az, ha így mentünk pontot, valósággal felrobbant a sportcsarnok. Nehéz időket élünk, csak együtt tudunk ezen túllépni. Edzéseken próbáltunk ilyen figurát, Seno döntése volt, s jól kijött – maximálisan egyetértettem vele” – tette hozzá Bondar.

Egyébként is a kolozsváriak legtöbb gólját Mihaela Ani-Senocico dobta (7), a többi gólszerző: Diana Puiu 4, Ana Berbece és Raluca Petruş 3–3, Florina Chintoan és Abigail Vălean 2–2; a zilahiak legeredményesebb játékosa Andrada Trif volt hat góllal.

A forduló másik mérkőzésén: • Szlatinai MSC–Bukaresti MSC 20–26 (8–14).

varosnapokHirdetés

A többi meccset csütörtöktől vasárnapig játsszák. Százszázalékos teljesítménnyel vezet a Bukaresti MSC 27 ponttal, a dobogós helyeken a Krajovai MSC (19 pont/8 mérkőzés) és a Nagydisznódi Magura áll (15/8), a kolozsváriak a 14 csapatos bajnokság 12. helyén állnak, nyolc pontot gyűjtöttek.

Fedőkép: Nagy volt a kolozsvári lányok öröme a pontmentés után – WWW.U-CLUJ.RO