Gyorshajtásért karácsonykor bevont jogosítványok

Gyorshajtásért karácsonykor bevont jogosítványok
A karácsonyi ünnepek alatt 61 száguldozó gépkocsivezető jogosítványát vonták be - jelentette az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök az A3 autópályán mérték a legnagyobb sebességet: egy dâmboviţai gépkocsi óránként 252 kilométeres sebességgel száguldott.

Hatvanegy olyan autóvezetőt szűrtek ki, akik több mint 50 km/órával meghaladták a megengedett legnagyobb sebességet, közülük nyolcan óránként több mint 200 kilométerrel száguldottak.

A gépkocsivezetőkre 1 305 és 2 900 lej közötti bírságot szabtak ki, és 90 napra bevonták gépkocsivezetői engedélyüket.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Júniustól kezdődően azok a állampolgárok, akik elvesztették gépkocsivezetői jogosítványukat, vagy az okmányuk megsérült, közvetlenül a http://dgpci.mai.gov.ro internetes oldalon elérhető online szolgáltatáson keresztül igényelhetnek másolatot, és nem kell személyesen megjelenniük az ügyfélszolgálatnál. Az Agerpres hírügynökség közölte: a rendőrség szombaton kiadott közleménye szerint az online ügyintézés elsődleges feltétele a felhasználói fiók megnyitása a http://dgpci.mai.gov.ro oldalon.

Közhír

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

Közhír