Gorghiu: Romániának támogatnia kell a Moldova–EU megállapodást

Gorghiu: Romániának támogatnia kell a Moldova–EU megállapodást

Alina Gorghiu, a PNL elnöke ma azt mondta, a Moldova és az EU közötti megállapodást a román államnak továbbra is támogatnia kell, mondván, Ponta volt kormányfő Moszkva véleménybefolyásoló ügynökeként viselkedik, amikor megkérdőjelezi a GDP 2 százalékának a védelemre való fordítását.

„Mindannyian tudomásul vettük, hogy a moldovai állampolgárok tegnap, az elnökválasztás második fordulójában Dodont választották meg. Úgy véljük azonban, hogy a Moldovai Köztársaságban a dolgokat továbbra is Európa-párti szemszögből kell nézni. Nyilvánvaló, hogy a kormány Európa-párti, és én úgy vélem, tovább is kell vinnie a mandátumát. A Moldovai Köztársaság és az Európai Unió között létezik egy keretegyezmény, amelyet a továbbiakban is alkalmazni kell. Mindent megteszünk azért, hogy ezt a román állam továbbra is támogassa” – nyilatkozta Alina Gorghiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.
Gorghiu kijelentette: voltak szabálytalanságok a szavazásban, a diaszpórában, ám Igor Dodon megválasztása „a moldovai állam által vágyott eredmény”.

A PNL elnöke azt mondta, aggódik Victor Ponta azon kijelentései miatt, amelyek szerint december 11-én tulajdonképpen a béremelés, illetve a NATO által kért vállalások betartásához szükséges katonai költségek növelése között kell majd dönteniük a romániai szavazóknak.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Marcel Ciolacu a pénteki kormányülés elején bejelentette, hogy a kormányfő-helyettesekkel együtt hétfőre konzultációkra hívja a parlamenti pártok vezetőit az államelnök-választás időpontjáról.
Belpol