Gól nélküli remi a CFR–FCSB rangadón

Gól nélküli remi a CFR–FCSB rangadón
A labdarúgó Betano I. liga 5. fordulójában egy-egy mérkőzést játszottak vasárnap. Az éllovas és üldözője, a Kolozsvári CFR 1907 és az FCSB gól nélküli döntetlennel végzett a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban.

Dan Petrescu csapata gyengébben kezdett, de a második félidőben esélye lett volna megnyerni az összecsapást, kétszer is a kapufát találta el.

Dennis Man a 13., Harlem Eddy Gnohere a 43. percben hagyott ki jó gólszerzési lehetőséget, de egyik sem találta el a kaput. Az első félidő hosszabbításának első percében Ciprian Deac szögleténél a brazil Paulo Vinícius hátvéd fejelt, de a bal kapufát találta el. A hajrában, a 85. percben a portugál származású, svájci születésű Thierry Moutinho mintegy 17 méterről lőtt ballal, de a labda a jobb kapufán csattant. Maradt a gól nélküli döntetlen, s maradt a három pont távolság a két csapat között a vasutasok javára.

A CFR 1907 összeállítása: Giedrius Arlauskis – Crsitian Manea, Paulo Vinícius, Kevin Boli, Mario Camora – Mihai Cătălin Bordeianu, Juan Emmanuel Cúlio (72. perc Thierry Moutinho), Damjan Djokovics (90. perc Ovidiu Hoban) – Billel Omrani, Cristian Bud (61. perc Valentin Costache), Ciprian Deac.

A magyar válogatott hátvéd Lang Ádámot nem nevezték a mérkőzésre.

A címvédő vasutasok nyolcadik mérkőzése veretlenek, öt győzelemnél és három döntetlennél tartanak. Az FCSB-nek három meccse tartó győzelmi sorozata szakadt meg a döntetlennel.

Végeredmény: • Kolozsvári CFR 1907–FCSB 0–0 (a találkozót a nagykárolyi Kovács István vezette). A felsőházi fordulóból még a hétfő esti Sepsiszentgyörgy Sepsi OSK–Gyurgyevói/Giurgiu van hátra. Az állás: 1. KV. CFR 38 PONT/5 MÉRKŐZÉS, 2. FCSB 35/5, 3. Krajovai Universitatea SK 30/5, 4. Konstancai Viitorul 29/5, 5. Astra 21/4, 6. Sepsi 20/4.

Alsóházi eredmény: • Voluntari-i FC–Medgyesi Gázmetán 1–2 (gól: Alexandru Vlad – 38. perc, illetve David Caiado – 13. és Mario Rondon – 79. perc). A táblázaton: 1. Gázmetán 31 pont, 2. Bukaresti Dinamó 28, 3. Jászvásári/Iaşi-i Politechnika 23, 4. Botoşani-i FC 22, 5. Voluntari-i FC 21, 6. Nagyszebeni AFC Hermannstadt 17, 7. Călăraşi-i Dunărea 16, 8. Chiajnai Concordia 14.