FRISSÍTVE/Botoşani megye: egy tejüzem udvarán levő ülepítő medencébe esett négy férfi; ketten meghaltak

Egy tejüzem udvarán levő ülepítő medencébe esett négy férfi vasárnap délután a Botoşani megyei Ibăneşti településen; ketten közülük meghaltak.


Meghalt a negyedik férfi is azok közül, akik beleestek egy tejüzem ülepítő medencéjébe vasárnap a Botoşani megyei Ibăneşti-en - közölte vasárnap este a iaşi-i SMURD koordinátora, Diana Cimpoieşu.

Az áldozat eszméleténél volt, amikor kimentették a medencéből. Mentőhelikopterrel a botoşani-i megyei kórházba szállították, de az orvosok nem tudták életben tartani.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a tejüzem egyik alkalmazottja vasárnap délután karbantartási munkálatokat végzett a szennyvíztisztító rendszeren, amikor az ülepítő medencébe esett. Két munkatársa és a vállalat ügyvezetője megpróbálták kimenteni, de az aknában felgyülemlett gázok miatt elvesztették az eszméletüket.

Miután kiemelték az ülepítőből, a cég ügyvezetőjét sikerült újraéleszteniük a mentősöknek, de később ismét leállt szíve, és nem tudták megmenteni az életét.

A harmadik áldozat a vállalat 57 éves adminisztrátora. Miután kiemelték az ülepítőből, sikerült újraéleszteniük a mentősöknek, de később ismét leállt szíve, és nem tudták megmenteni az életét.

****

A Botoşani megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 47 és 56 év közötti férfiakat a katonai tűzoltók emelték ki az ülepítőből. Egyikük eszméleténél volt, amikor kimentették, őt kórházba szállították.

A másik három személynél elkezdték az újraélesztést, amely egyikük esetében sikeres volt, őt később helikopterrel szállították kórházba.

A másik két férfinél csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok. Az egyik elhunyt 50, a másik 52 éves volt - közölte a katasztrófavédelem.