Folytatódik a felmelegedés

Folytatódik a felmelegedés
A következő kéthetes időszakban tovább melegszik az idő, de kiterjedt területeket érintő esőzésekre is számítani kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) június 18-ig érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben az első héten nagyrészt szép időre lehet számítani. A hőmérsékleti értékek nem fognak jelentősen ingadozni a kéthetes időszakban, a nappali csúcsérték 25 Celsius-fok, az éjszakai minimumok 10-12 fok körül alakulnak. Lesznek olyan időszakok, amikor enyhén melegebb lesz a sokéves átlagnál. Az első hét végéig csak elszórtan fordulnak elő futó záporok, zivatarok, főként a délutáni órákban, június 12-étől régiószerte megnő ezek valószínűsége.

A hegyvidéken nem lesz jelentős hőmérsékletingadozás a következő két hétben, a nappali csúcsértékek 14-16 fok körül, az éjszakai minimumok 6-9 fok körül alakulnak. A leghűvösebb 6-án, 7-én és 8-án, illetve 14-én lesz. Futó záporokra, zivatarokra elszórtan a teljes periódusban számítani lehet, főként a délutáni és esti órákban. Nagyobb kiterjedésű területeket érintő csapadék június 12-étől valószínű.