Folytatja a barátságos mérkőzések sorozatát az Egészség

Folytatja a barátságos mérkőzések sorozatát az Egészség
Szinte naponta játszanak ellenőrző találkozót a III. ligában szereplő Kolozsvári Egészség labdarúgói, gazdag program vár továbbra is Kiss Csaba és Dan Matei edzők tanítványaira.

ERKEDI CSABA

A múlt hétvégén a Zöld Vírusok a Nagybányai Minaur (amely Máramaros megye IV. ligájában szerepel) együttesét győzték le 4–1 (2–0) arányban. A Herbák/Clujana/Dermata stadion műfüves pályáján lebonyolított összecsapáson a hazaiak góljait Gaspar, Ceaca és Pintea (2 – egyet tizenegyesből) szerezték. Az első kettő éveken keresztül az Egészség gólkirálya volt, de örvendetes tény, a télen az U FC-től leigazolt Adrian Pintea is kezd beilleszkedni az Aurelian Ghişa állatorvos által támogatott gárdába, és már gólokkal is felhívja magára a figyelmet. Legközelebb a Dési Egyesülés ellen lép pályára az Egészség. Az ellenőrző mérkőzést a nagyiklódi új stadion műfüves játékterén rendezik.

Az egészségügyieket az első 45 percben az egykori CFR-játékos, a veterán Cosmin Tilincă is erősíti. A 38 éves csatár Németországból tért haza, jelenleg a vasutasok egyik gyerekcsoportját is felkészíti. Tilincă 2002 és 2006 között segítette a CFR-t, 23 gólt lőtt az élvonalban és 11-et az UEFA Intertotó Kupában (többek között az Athletic Bilbao ellen is betalált).

Ugyancsak az elmúlt napokban az Erdély/Ardealul ifiegyüttese 5–2-re győzött a Nagybányai Kiss FC csapatával szemben.