Fokozott légköri instabilitásra figyelmeztetnek a meteorológusok

Fokozott légköri instabilitásra vonatkozó elsőfokú (sárga jelzésű) riasztást adott ki kedden az ország 24 megyéjére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A meteorológusok szerint kedd délelőttől este 11 óráig Erdély keleti részében, Moldvában, Munténiában és helyenként Máramarosban időszakosan fokozott lesz a légköri instabilitás. Záporok és zivatarok, jégeső és viharos szél várható. A leeső csapadék mennyisége elérheti a 20-25 litert, helyenként meghaladhatja a 40 litert négyzetméterenként. 

A riasztás Bukarestre és Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Brăila, Botoşani, Brassó, Buzău, Călăraşi, Kovászna, Dâmboviţa, Galac, Giurgiu, Hargita, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova, Suceava, Teleorman, Vrancea és Vaslui megyére érvényes. 

A szakemberek figyelmeztetnek ugyanakkor, hogy a nap folyamán kisebb kiterjedésű területeken az ország többi régiójában is jelentkezhet légköri instabilitás, a következő napokban pedig főként a nyugati országrészre lesz jellemző a jelenség.