Fiatal erdélyi szerzőknek hirdet pályázatot a Helikon

Fiatal erdélyi szerzőknek hirdet pályázatot a Helikon
A Helikon Kulturális Egyesület és a Helikon folyóirat több mint harmincéves műhelyhagyományának folytatásaként pályázatot hirdet erdélyi pályakezdő fiatalok számára Amit nem lát a webkamera címmel. Céljuk szakmai tanácsadást és megjelenést biztosítani az irodalmi tehetségeknek a Helikon Pavilon 420 című rovatában és a Helikon online felületén.

Pályázni vers kategóriában összesen három, próza kategóriában pedig összesen két, eddig publikálatlan pályaművel lehet. A beküldött szövegek összterjedelme nem haladhatja meg a 30 ezer leütést. A szervezők kiemelik, hogy a kiírás olyan pályakezdő szerzőknek szól, akik még nem rendelkeznek önálló kötettel és 2021 januárjában még nem töltötték be 22. életévüket.

A pályaműveket a helikonpalyazatok@gmail.com címre várják a Helikon szerkesztői csapatából kikerülő zsűritagok április 20-ig. Az első helyezett mindkét kategóriában 1000, a második helyezett 750, a harmadik pedig 500 lejjel gazdagodik.

A pályázat eredményéről a díjazottak e-mailben kapnak értesítést május 30-ig és amennyiben lehetőség nyílik rá, felolvasással egybekötött díjkiosztóra is sor kerül. Az érdeklődők a jelentkezéssel kapcsolatos további információkat ide kattintva böngészhetik.