Férfi kosárlabda Eb-selejtező: kikaptak a magyarok a címvédő szlovénoktól

Férfi kosárlabda Eb-selejtező: kikaptak a magyarok a címvédő szlovénoktól
A magyar férfi kosárlabda-válogatott 12 ponttal kikapott a címvédő szlovénoktól csütörtökön az Európa-bajnoki selejtezősorozat kijevi buboréktornáján.

A magyar–horvát Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány nem számíthatott a Barcelonát erősítő Hanga Ádámra, aki klubkötelezettségei miatt nem állt rendelkezésre, míg a Japánban légióskodó Allen Rosco utazási problémák miatt maradt távol.

A magyar válogatott – amely az elmúlt 14 mérkőzéséből 12-t megnyert – számára egyszerű a kijevi képlet: a koronavírus-járvány miatt buborékban rendezett torna négy mérkőzésén egy győzelem is elég a továbbjutáshoz. A magyarok még kétszer megmérkőznek Ausztriával (pénteken és vasárnap), szombaton pedig a házigazda Ukrajna lesz az ellenfél.

A csoportból az első három válogatott szerez részvételi jogot a kontinenstornára. A szlovénok és az ukránok már kijutottak a 2022-es Eb-re, amelynek Csehország, Grúzia/Georgia, Olaszország és Németország ad otthont. Az osztrákok négy vereséggel a kvartett utolsó helyén állnak, és minimális esélyük maradt a továbbjutásra.

Eredmény, 3. forduló, F-csoport (Kijev): • Szlovénia–Magyarország 84:72 (23:15, 17:21, 25:22, 19:14) – a magyar pontszerzők: Perl Zoltán 16, Váradi Benedek 15, Vojvoda Dávid 13, Filipovity Márkó 9, Ferencz Csaba 6, Keller 4, Pongó Marcell 3, Benke Szilárd, Eilingsfeld János és Karahodzsics Kemal 2–2; a szlovénektől Jaka Blazics 24 pontig jutott. A csoport állása: 1. Szlovénia 9 pont/5 mérkőzés (már továbbjutott), 2. Ukrajna 6/4 (már továbbjutott), 3. MAGYARORSZÁG 5/3, 4. Ausztria 4/4.