Férfi kézilabda Eb: nehéz csoportban a magyar válogatott

Férfi kézilabda Eb: nehéz csoportban a magyar válogatott
A legutóbbi világbajnokságon ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott Portugáliával, Izlanddal és Hollandiával került azonos csoportba a jövő januári magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének sorsolásán.

A csütörtöki budapesti eseményt Gulyás István szövetségi kapitány együttese a második kalapból várta, és az elsőből kapta Portugáliát, a harmadikból Izlandot, a negyedikből pedig Hollandiát. A 24 csapatot hat csoportba osztották, minden négyesből az első kettő jut a középdöntőbe, ahol a magyarok – továbbjutás esetén – az A- és a C-csoportból érkezőkkel találkoznak.

A január 13–30. között esedékes torna lesz a 15. férfi Európa-bajnokság, és a 13., amelyen a magyar csapat is részt vesz. A nyitómérkőzést az új népligeti csarnokban a magyar válogatott játssza, amely a B-csoportban szerepel majd.

Az egyik középdöntőcsoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik. Az öt helyszínen összesen 65 mérkőzést tartanak a 18 nap alatt.

A sorsoláson Michael Wiederer, az európai szövetség elnöke átadta Bánhidi Bencének az Eurokupa-serleget. A magyar válogatott múlt szombaton a horvátok legyőzésével biztosította a sorozat megnyerését.

A csoportbeosztás:

A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró.

B-csoport (Budapest): MAGYARORSZÁG, Portugália, Izland, Hollandia.

C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna.

D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország.

E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina.

F-csoport (Kassa): Norvégia, Szlovákia, Oroszország, Litvánia.