Feljelentették a börtönszakszervezetek az igazságügyi minisztert

Feljelentették a börtönszakszervezetek az igazságügyi minisztert
A Büntetés-végrehajtási Intézetek Országos Parancsnokságának Omnia szakszervezete feljelentést nyújtott be pénteken a legfőbb ügyészségen Raluca Prună igazságügyi miniszter ellen hamis nyilatkozattétel miatt, miután a tárcavezető bevallotta, hazudott az EJEB-nek a börtönök büdzséjéről.

„Ma, 2016. október 21-én továbbítottuk a legfőbb ügyészségnek Raluca Alexandra Prună igazságügyi miniszter elleni feljelentésünket, folytatólagosan elkövetett hamis nyilatkozattétel miatt egy olyan nemzetközi szervezet kapcsán, amelynek Románia is tagja.

Úgy véljük, Raluca Alexandra Prună igazságügyi miniszter tette, azon túlmenően, hogy elítélendő és immorális, büntetőjogi jellemzőket is hordoz, mivel ezek a nyilatkozatok szándékos félretájékoztatást jelentenek Romániának az Emberi Jogok Európai Bíróságával (EJEB) szemben tett vállalásai kapcsán, ezért jogi következményeket vonhatnak maguk után, mert a hazug kijelentések célja egy esetleges büntetés elkerülése volt” – áll az Omnia szakszervezet a sajtóhoz eljuttatott közleményben.