Fekete péntek: óvatosságra int a fogyasztóvédelmi hatóság elnöke

termékek
Fekete pénteki kirakat. Illusztráció

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság elnöke, Sebastian Hotca szombaton arra intette a Facebook-oldalán a vásárlókat, hogy csak alaposan tájékozódás után költekezzenek a nagy árleszállítások időszakában, mint amilyen a fekete péntek (Black Friday).

Az Agerpres hírügynökség által ismeretett bejegyzésében a szakember azt ajánlotta fogyasztóknak, hogy vásárlás előtt keressenek fel árösszehasonlító oldalakat, amelyek segítenek megállapítani, hogy mennyire valósak az online kereskedők által hirdetett árleszállítások.

Sebastian Hotca emlékeztett arra, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság útmutatót készített azok számára, akik a fekete pénteki árleszállítások alkalmával szeretnének termékeket vásárolni, ami elérhető az intézmény honlapján. 

A fekete pénteki árleszállítások napja az Egyesült Államokban hagyományosan a hálaadás ünnepe (Thanksgiving) utáni péntek, amely idén november 29-ére esik. Romániában a fekete péntek egy árleszállítási időszakot jelöl, több nagy cégnél már a napokban elkezdődött, és november végéig tart.