Fed-kupa: nem jutottak tovább a magyarok

Fed-kupa: nem jutottak tovább a magyarok
Nem sikerült a feljutás a Világcsoport II-be a magyar női teniszválogatottnak, a második, utolsó csoportmérkőzésén ugyanis kikapott Horvátországtól az észt fővárosban, Tallinnban.

A bosnyákok elleni két sikeres egyes mérkőzés után a párost is megnyerték a magyarok: a két tini, Bukta Ágnes és Stollár Fanni 6:4, 6:3 arányban legyőzte a Dea Herdzelas, Anita Huszarics kettőst.

A Bosznia-Hercegovina elleni 3–0 után bizakodva várta Juhász Gábor szövetségi kapitány csapata a horvátok elleni találkozót, de a kezdet egyáltalán nem volt biztató. 

Gálfi Dalma csak két gémet tudott „összekaparni” a rutinosabb Donna Vekics ellen, a 6:2, 6:0 után a horvátok vezettek 1–0-ra. Igaz, Babos Tímea is magabiztosan hozta az Ana Konjuh elleni találkozót, amelynek 6:1, 6:2 volt a végeredménye – így az állás 1–1 lett.

A döntős a párosokra maradt Babos és Gálfi ellenfele a Darija Jurak, Konjuh kettős volt. Két óra és 6 percen át küzdöttek a felek, a horvátok végül 7:5, 3:6, 6:1-re nyerték a fordulatos mérkőzést, és 2–1-re a párharcot.

Ezzel kiderült, hogy Magyarország nem folytathatja a küzdelmet a feljutásért, már csak a helyosztókon érdekelt.