Február 9-től szállítják el a kocsikat

Február 9-től szállítják el a kocsikat
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal keretében működő helyi rendőrség értesíti a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy az elkövetkező napokban 5000 tájékoztató cédulát osztanak szét, amelyben arról tájékoztatják a lakosságot, hogy február 9-től, azaz jövő csütörtöktől szállítják el a szabálytalanul parkoló gépkocsikat, ezért milyen pénzbírság róható ki, és honnan lehet átvenni az elszállított járműveket.

A gépkocsikat akkor szállítják el ha azok a Közszállítási Vállalat (CTP) megállóiban, a sürgősségi és a biztonsági sávokon, utcakereszteződésnél, körforgalmaknál, gyalogátkelőn, gyalogosövezetben, járdán, biciklisávon, fizetéses parkolóhelyeken állnak meg és parkolnak le, továbbá ha a leparkolt gépkocsi elzárja a szeméttárolóhoz vagy gépkocsi-feljáróhoz vezető utat, illetve más, a törvény által megállapított esetben.

A városi tanács 21/2017 számú határozata értelmében a tilosban parkolók esetében kirótt pénzbírság eléri az 547 lejt. Ha a gépkocsi tulajdonosa azt megelőzően jelenik meg a helyszínen, mielőtt elszállítanák szabálytalanul parkoló gépkocsiját, akkor csak 294 lejt kell fizetnie. A gépkocsik őrzéséért naponta 43,11 lejt számítanak fel, ezen kívül a szabálytalankodó gépkocsivezető 3 büntetőpontot is kap. A tilosban parkoló gépkocsikat, a helyi Közterület-fenntartó Vállalat szállítja el a vállalat Szamosfalvi/Someşeni utca 2. szám alatti telephelyére, amely a 0264-444 571 vezetékes telefonszámon hívható. További részletekért a helyi rendőrséghez fordulhatnak a 0264-955 telefonszámon.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

az év első hat hónapjában, az ezekben okozott kár összege több mint 155 millió lejre rúg – nyilatkozta vasárnap a Román Rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának vezetője.
Közhír