EXIT POLL: HAT SZÁZALÉK FÖLÖTT AZ RMDSZ

EXIT POLL: HAT   SZÁZALÉK FÖLÖTT AZ RMDSZ
A Szociáldemokrata Párt (PSD) fölényesen, a voksok csaknem 46 százalékát megszerezve nyerte meg a parlamenti választásokat, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 6 százalék körüli támogatottsággal juthat be a bukaresti törvényhozásba a ma este közzétett első becslések szerint.

CURS/Avantgard:

A PSD 45,5 százalékos támogatottságot szerzett a képviselőházban - 45,2 százalékot a szenátusban; a PNL 21,7 százalék - 21,8 százalék; USR 8,5 százalék - 8,9 százalék; ALDE 6 százalék - 6,5 százalék; RMDSZ 6 százalék - 6 százalék; PMP 6 százalék - 6 százalék; a szélsőségesen nacionalista PRU nem éri el a küszöböt, támogatottsága 2,5 százalék.

IRES:

Képviselőház: PSD: 45,8 százalék, PNL: 20,8 százalék, USR: 9,2 százalék, RMDSZ: 6,7 százalék, ALDE: 6,3 százalék.

Szenátus: PSD: 45,90 százalék, PNL: 20,7 százalék, USR: 9, 30 százalék, RMDSZ: 6,80 százalék, ALDE: 6,40 százalék, a PMP nem érte el a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

“Jobb pályán” a mottója az idei Tusványosi nyári szabadegyetemnek, amelyet július 23– 28. között tartanak. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: nagyon fontosnak tartják a mostani politikai körülmények között is azt az elvet, hogy jobb párbeszédet folytatni, mint konfrontációba bocsátkozni. Tusványos fő ereje, hogy mindig is a kooperáció, a párbeszéd és nem a konfrontáció, a monológ volt a sajátja – állapította meg. Úgy látta, rég volt olyan nagy szükség a gondolkodásra, a politikai kérdések elemzésére, mint most.
Belpol