Európa Liga: Kádárék már csütörtökön továbbjuthatnak a csoportkörből

Európa Liga: Kádárék már csütörtökön továbbjuthatnak a csoportkörből
Kádár Tamás csapata, a Dinamó Kijev már csütörtökön biztosíthatja továbbjutását a labdarúgó Európa Liga csoportköréből.

A magyar válogatott hátvéd ukrán klubja a negyedik fordulóban a svájci Young Boys otthonában lép pályára, s győzelme esetén biztosan ott lesz a legjobb 32 között. Amennyiben a B-csoport másik találkozóján, a Partizán Belgrád–KF Skënderbeu mérkőzésen döntetlen születik, úgy Kádárék a három pont begyűjtésével a csoportelsőséget is bebiztosítják.

Összesen 12 csapat, köztük a négy százszázalékos – az Arsenal, az SS Lazio, a Zenit Szentpétervár és az FCSB – biztosíthatja helyét már csütörtök este az egyenes kieséses szakaszban. Utóbbi kilenc ponttal a G-csoport élén áll, itt a második helyért még rendkívül kiélezett a küzdelem az egyaránt hárompontos Lugano (Vécsei Bálint), Hapoel Beer-Seva (Korhut Mihály) és Viktoria Plzen között. Az izraeli klub a vezető román csapathoz látogat, míg a svájciak Csehországba utaznak.

A Kleinheisler Lászlót foglalkoztató kazah FC Asztana a Maccabi Tel-Aviv továbbjutási reményeit foszlathatja szét egy győzelemmel, s akár az A-csoport élére is ugorhat, amennyiben az egy ponttal előtte álló Slavia Prága–Villarreal mérkőzésen nem születik döntés.

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha Berlin SC egy pontot gyűjtve utolsóként áll a J-csoportban, így három pontra lenne szüksége hazai pályán a Zorja Luhanszk ellen, hogy reálisan versenyben maradjon a továbbjutásért. A berliniek veresége és az Athletic Bilbao pontszerzése esetén biztossá válna, hogy a német csapat nem folytathatja a 32 között.

Európa Liga, csoportkör, 4. forduló (a televíziók által közvetített mérkőzések):

20 óra:

C-csoport: • Razgrad Ludogorec (bolgár)–Braga (portugál) – Telekom Sport4.D-csoport: • AEK Athén (görög)–AC Milan (olasz) – Telekom Sport2.

E-csoport: • Olympique Lyon (francia)–Everton (angol) – Telekom Sport3.22.05 óra:G-csoport • FCSB–Hapoel Beer-Seva (izraeli) – Pro tv és Telekom Sport1 • Viktoria Plzen (cseh)–Lugano (svájci) – Telekom Sport4. Az állás: 1. FCSB 9 pont, 2. Lugano 3 (5–6), 3. Viktoria Plzen 3 (5–7), 4. Hapoel Beer-Seva 3 (4–6).H-csoport: • Arsenal (angol)–Crvena Zvezda Belgrád (szerb) – RTL II. és Telekom Sport3.K-csoport: • SS Lazio (olasz)–Nizza/Nice (francia) – Telekom Sport2.