ETV-különkiadás - Egy éve a világháború küszöbén

ETV-különkiadás - Egy éve a világháború küszöbén
Az orosz-ukrán háború kitörésének egyéves évfordulóján kerekasztal-beszélgetést szervez az Erdély TV és a Sapientia EMTE a marosvásárhelyi IncubCenterrel együttműködve, a tévécsatorna emellett különkiadású műsorral is jelentkezik február 24-én. Az Egy éve a világháború küszöbén című kerekasztal-beszélgetésmeghívottai Robert C. Castel és Tálas Péter biztonságpolitikai szakértők, valamint Szenkovics Dezső, a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának dékánja. A 24 plusz című műsorunk követői pedig az Erdély TV képernyőjénösszefoglaló elemzést kapnak az orosz-ukrán háború 12 hónapjáról, hogyan jutottunk el az első rakétatámadásokig és hogyan alakították át az események a térség biztonság- és gazdaságpolitikáját

A keleti szomszédunkban zajló orosz invázió 2022. február 24. teljes mértékben átitatta a hétköznapjainkat és kérdések egész sorát vetik fel napról napra az események. Melyek a tanulságai a háború kitörése óta eltelt egy évnek? Meddig, és hogyan határozhatja meg az életünket az orosz-ukrán, és tágabb értelemben véve a Kelet és Nyugat közötti konfliktus? Milyen új világrend van kialakulóban? Mi, és hogyan képes lezárni a háborút? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Dr. Robert C. Castel erdélyi származású biztonságpolitikai szakértővel, a Neokohn.hu főmunkatársával, Dr. Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő, a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatójával és Dr. Szenkovics Dezső egyetemi oktatóval, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának dékánjával. A kerekasztal-beszélgetést Jakab Orsolya és Farkas István, az Erdély TV 24plusz című műsorának műsorvezetői moderálják.

A szervezők várnak minden, a téma iránt érdeklődőt február 24-én, pénteken 18 órától az IncubCenter konferenciatermébe, Marosvásárhelyen, a Cukorgyár utca 18B szám alá. A helyszínen nincs parkolási lehetőség, erre a célra a közelben levő bevásárlóközpont parkolóját lehet használni.

Az esemény ingyenes, a helyek száma azonban korlátozott, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött (további részleteket a Kerekasztal-beszélgetés az orosz-ukrán háború kitörésének egyéves évfordulóján Facebook-eseménynél találnak)

 

 

varosnapokHirdetés

 

 

 

promedtudo2Hirdetés