Elterelik a Sétatér környékén közlekedő CTP-járatokat

A Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat (CTP) közleményben tájékoztatott arról, hogy a Sétatér környékén elrendelt forgalomkorlátozások miatt módosítja néhány járata útvonalát augusztus 2-19 között.

A Dónát negyed és a Szamosfalvi/Aurel Vlaicu út között közlekedő 30-as járat útvonal a következőképpen módosul: menet: Hétvezér/14 Iulie tér – Giuseppe Garibaldi utca – Villamosművek/Uzinei Electrice utca – Ecetgyár/Oţetului utca – Mócok/Moţilor útja – Unió/Memorandumului utca – 21 Decembrie 1989/Kossuth Lajos, Magyar sugárút – a Szamosfalvi/Aurel Vlaicu út. Felfüggesztik az Aréna és a Sport hotel megállót, viszont megáll a busz a Stadion sétányon és a Villamosművek megállóban. Jövet a Mócok/Moţilor útja – Ecetgyár/Oţetului utca – Villamosművek/Uzinei Electrice utca – Giuseppe Garibaldi utca – Hétvezér/14 Iulie tér – Álmos/Alexandru Vlahuţă utca – Etelközi/Fântânele út – Benkő József/Paul Ioan utcában halad. Felfüggesztik a Kioszk és a Függetlenség sétány megállót, de megáll a busz a Sportcsarnok és Villamosművek megállóban. 

A Hajnal negyed – központ – Dónát negyed vonalon közlekedő 54N éjszakai járat útvonala is módosul. Menet: Csillagvizsgáló/Observatorului utca – Tordai/Turzii út – Heltai/Cipariu tér – Bocskai/Avram Iancu tér – 21 Decembrie 1989/Kossuth Lajos, Magyar sugárút – Unió/Memorandumului utca – Mócok/Moţilor útja – Ecetgyár/Oţetului utca – Villamosművek/Uzinei Electrice utca – Giuseppe Garibaldi utca – Hétvezér/14 Iulie tér – Álmos/Alexandru Vlahuţă utca – Etelközi/Fântânele út – Benkő József/Paul Ioan utcában halad. Felfüggesztik a Kioszk és a Függetlenség sétány megállót, de megáll a busz a Sportcsarnok és Villamosművek megállóban. Jövet: Hétvezér/14 Iulie tér – Giuseppe Garibaldi utca – Villamosművek/Uzinei Electrice utca – Ecetgyár/Oţetului utca – Mócok/Moţilor útja – Unió/Memorandumului utca – 21 Decembrie 1989/Kossuth Lajos, Magyar sugárút – Hunyadi/Ştefan cel Mare tér – Tordai/Turzii út – Csillagvizsgáló/Observatorului utca. Felfüggesztik az Kolozsvár Aréna és Sport hotel megállót, de megáll a busz a Stadion sétány megállóban a Villamosművek/Uzinei Electrice utcában. 

A szászfenesi Leányvár/Cetatea Fetei és a Kolozsvár között közlekedő M26-os járatot is elterelik. Menet: Kolozsvár irányába a Nyárfasor/Plopilor utcából a Villamosművek/Uzinei Electrice utcába tér be. Felfüggesztik a Kolozsvár Aréna, sétatéri és Széchenyi téri megállót, de megáll a busz a Stadion sétányt megállóban a Villamosművek/Uzinei Electrice utcában. Jövet Villamosművek/Uzinei Electrice utcai Stadion sétány megállóból az Ecetgyár/Oţetului utca – Monostori/Mănăştur út – Fenesi/Floreşti út vonalon halad. Felfüggesztik az Árpád/Traian híd, a Sport hotel és a Sörgyár megállót, viszont megáll a busz a Stadion sétány megállóban a Villamosművek/Uzinei Electrice utcában.

A Széchenyi/Mihai Viteazul térről induló Carrefour buszjáratot is elterelik. Menet: Carrefour bevásárlóközpont – Türr István/1 Decembrie 1918 sugárút – Bessenyei/Mirăslău utca – Etelközi/Fântânele út – Álmos/Alexandru Vlahuţă utca – Hétvezér/14 Iulie tér – Giuseppe Garibaldi utca – Villamosművek/Uzinei Electrice utca – Ecetgyár/Oţetului utca – Mócok/Moţilor útja – Unió/Memorandumului utca – Wesselényi M./Regele Ferdinand utca – Széchenyi/ Mihai Viteazul tér. Felfüggesztik a Kolozsvár aréna és a Sport hotel megállót, de megáll a busz a Stadion sétány megállóban a Villamosművek/Uzinei Electrice utcában. Jövet: Széchenyi/ Mihai Viteazul tér – Nagy/Horea utca – Fellegvári/Drăgălina út – Vasvári Pál/Octavian Goga – Álmos/Alexandru Vlahuţă utca – Etelközi/Fântânele út – Bessenyei/Mirăslău – Türr István/1 Decembrie 1918 sugárút – Carrefour bevásárlóközpont. A busz megáll a Fellegvári/Drăgălina megállóban. 

Augusztus 5-14 között a felfüggesztik a 101-es, 102-es és 102L villamos közlekedését. Az Állomás/Gării tér – Munka/ Muncii utat összekötő 100-as villamos vonalán villamosok fognak közlekedni. A 100L az Állomás/Gării tér és Depó között közlekedik majd. 

A Bucsony/Bucium utca és Állomás/Gării tér között közlekedő 101A járat útvonalán pedig buszok közlekednek majd. Menet: az Állomás/Gării tértől a Függetlenség/Independenței sétánytól a Garibaldi utca – Hétvezér/14 Iulie tér – Vasvári Pál/Octavian Goga – Fellegvári/Drăgălina út – Nagy/Horea utca – Állomás/Gării tér irányába terelik el. Felfüggesztik a Kolozsvár Aréna, a sétatéri és a Malom utcai megállót, de megáll a busz a Hétvezér/14 Iulie téren, a napoca hotelnél, és a Fellegvári/Drăgălina úton. Jövet: Állomás/Gării tér – Nagy/Horea utca – Fellegvári/Drăgălina út – Vasvári Pál/Octavian Goga utca – Hétvezér/14 Iulie tér. Felfüggesztik a Magyar opera és a Függetlenség sétány megállót, de megáll a busz a Fellegvári/Drăgălina út, Vasvári Pál/Octavian Goga és a Hétvezér/14 Iulie tér megállóban. 

A Dónát negyedet a Munka úttal és Emersonnal összekötő 26-os és 26L járat útvonal is változik. Menet a Munka út irányába a Vasvári Pál/Octavian Goga utcából elterelik a Fellegvári/Drăgălina út – Széchenyi/Mihai Viteazul tér irányába. Felfüggesztik a sétatéri megállót, de megáll a busz a Fellegvári/Drăgălina úti megállóban. Jövet a 26-os és 26L járat a megszokott útvonalán közlekedik. 

A 27-es járat útvonala nem változik. A Széchenyi/Mihai Viteazul teret a Dónát negyeddel és Vivo bevásárlóközponttal összekötő 28 és 28B járat menetirányának útvonala nem módosul. Jövet Vasvári Pál/Octavian Goga utcától elterelik a Fellegvári/Drăgălina út – Széchenyi/Mihai Viteazul tér irányába. Felfüggesztik a sétatéri megállót, de megáll a busz a Fellegvári/Drăgălina úti megállóban.

A Dónát negyedet a Korvin/1 Mai térrel összekötő 41-es járat útvonalát is módosítják. Menet: a Vasvári Pál/Octavian Goga utcától elterelik a Fellegvári/Drăgălina út – Széchenyi/Mihai Viteazul tér irányába. Felfüggesztik a sétatéri megállót, de megáll a busz a Fellegvári/Drăgălina úti megállóban. Jövet a megszokott útvonalán közlekedik. 

A Dónát negyedet a Szopor negyeddel összekötő 44-es járatot is elterelik. Menet: a Vasvári Pál/Octavian Goga utcától elterelik a Fellegvári/Drăgălina út – Széchenyi/Mihai Viteazul tér irányába. Felfüggesztik a sétatéri megállót, de megáll a busz a Fellegvári/Drăgălina úti megállóban. Jövet a megszokott útvonalán közlekedik. 

Az Untold fesztivál idején a fesztiválozók rendelkezésére állnak az 5N, 25N és 54N éjszakai járatok, amelyek 1:30 óráig közlekednek.