Először Kórusok Éjszakája Kolozsváron

A kolozsvári Visszhang kórus, az énekegyüttes, amely idén márciusban Karl Jenkins Stabat Mater című grandiózus művét hozta el a kolozsváriaknak kelet-európai premierként, most újabb különleges zenei élményt kínál 2024. október 12-én, szombaton.

A kolozsvári Visszhang kórus, az énekegyüttes, amely idén márciusban Karl Jenkins Stabat Mater című grandiózus művét hozta el a kolozsváriaknak kelet-európai premierként, most újabb különleges zenei élményt kínál 2024. október 12-én, szombaton. A Kórusok Éjszakája Kolozsváron (KÉK) szabadtéri fesztivált kilenc kórus fogja országhatárokon és kultúrákon átívelő különleges eseménnyé tenni. 

Az Egyetem/Universității utcában 18:30-kor kezdődő alkalom zárómozzanataként hangzik majd el a korábban erre az alkalomra kiírt pályázat nyertes műve, Tóth Péter Silver Moonshine című alkotása, amelybe a közönség is bekapcsolódhat egy rövid énektanulást követően. 

A KÉK-et megelőzően meghirdetett zeneszerzői pályázatra kilenc zeneszerző jelentkezett tizenegy pályaművel, a szakmai zsűri a Mechler Anna versre szerzett kompozíciót választotta a fesztivál záródalának. Az érdeklődők megtalálhatják a részletes programot és a fellépő kórusok bemutatkozóját a Kórusok Éjszakája Kolozsváron Facebook-eseménynél vagy a Visszhang kórus visszhangkorus.ro weboldalán. 

A szervezők szeretettel várnak az eseményre minden zenekedvelőt.